Dobór filtra stożkowego

Mam tgb orion. Cylinder 50 oryginalny Wymieniłem pierścienie, mam sportowy tłumik tecnigas next-r membrany polini carbon zielone. Chciałbym kupić sobie filtr stożkowy. Co o tym sądzicie http://skutercentrum.pl/product_info.php?cPath=8_28_219&products_id=799 czy jest to dobre jeśli nie to jakie polecacie filtry ale zabudowane. Proszę o pomoc

Lepiej weź coś z tego: Polini Airbox/Revo S-Type, Malossi E5… Są to naprawdę dobre filtry gąbkowe. Polecam!

Pomogłem? :wink: Odwdzięcz się! :lol:

Nie kupuj stożka.
Masz seryjny cylinder i gaźnik, na kiego kutanga Ci stożek?

To raczej bez sensu stożek wsadzać skoro właściwie masz serie. Ale jeśli tak nalegasz to ja bym wziął Polini airbox’a.

witam

Kolego nie kupuj żadnego stoszkowego filtra kup lepiej jaki air box . ja miałem kiedyś stoszkowy filterek i zatarł mi się silnik poniewasz on wszytsko brudy łapie

Dokładnie, do serii stożek nie jest potrzebny. Silnik i tak ma czym oddychać. Aby szkoda pieniędzy. Jak planujesz większy tuning to odłóż te pieniądze trochę dołóż i kup wario albo tłumik.

Koledzy mam do was pytanko;

Wiecie jak maja być ustawione zawory bo mam cylinder 80cm proszę o pomoc

zbyszek1993 napisał:

witam

Kolego nie kupuj żadnego stoszkowego filtra kup lepiej jaki air box . ja miałem kiedyś stoszkowy filterek i zatarł mi się silnik poniewasz on wszytsko brudy łapie

No jak miales jakiś szajs za 30zl to się nie dziwie:P JAk juz chcesz stozek to polecam Malossi E5/Polini Air Box naprawde dobre stozki.

No jak miales jakiś szajs za 30zl to się nie dziwie:P JAk juz chcesz stozek to polecam Malossi E5/Polini Air Box naprawde dobre stozki.

No właśnei miałęm stożek za 55zł i mi wszystko wciągał a jak kupiłem polini air box to jest wszystko ok .

Mam jeszce pytanko pomoże ktos mi zaworami cylinder 80cm jak je ustawić jaka szczelina

zbyszek1993 napisał:

No właśnei miałęm stożek za 55zł

Bo pewnie za te 55zł kupiłeś filtr siatkowy bo są takie, jakbyś kupił gąbkowy to nic by się nie stało.

no właśnie kupiłem taki siatkowy i dlatego a teraz jexdrze na gombkowym polini air box i jets wszystko ok

Co sądzici na temat tego stozka http://sklep.mieloch.pl/popup_image.php?pID=1894&osCsid=64138dfe4ed23eb0f4a29ecc1a1fd8a6 ??? :?: pytam się bo mam zamiar taki kupić :idea: :?: :?:

Do SPorta nie… Bez osłonki, to do Racinga/ EVO bardziej…

A o ile mniej więcej powinny się poprawić osiągi z tym filtrem i z wiekszą dyszą glowną :?: :?:

zalezy jaki tuning na sporcie te 5 km/h wyciogniesz

ja mam taki tuning i myślałem nad stożkiem Revo lub airbox. Czy byłby to dobry wybór?