Witam.
1) Jaka jest seryjna dysza w Kymco Super 9 ?
2) Ta dysza ma mieć 5mm czy 6mm ? (bo będę kupował zestaw dysz z Stage 6 i tam jest 5mm to jest jedne pudeło a drugie pudeło ma 6mm.
3) Czy filtr Polini Air Box 37mm pod kątem 30 stopni będzie pasował do Kymco Ssuper 9, 2007 rok ? Czy może lepiej 32mm ?
4) Słyszałem, że trzeba dać dyszę o 10% większa od seryjnej ?
5) Czy kupić ten zestaw Stage 6 z dyszami ? on trochę dużo ksoztuje czy może lepiej jedną dyszę kupić? Jeśli tak można.
Prosze o konkretne odpowiedzi i szczere.
1 i 2 dowiesz się jak rozkrecisz gaźnik
3 nie wiem
4 nie o 10% tylko 10 jednostek wiekszą
5 po co wystarczy jak sprawdzisz jaka masz w gaziorze i kupisz za 10zł o 10 J wiekszą
Jakby była dysza 5- 6 mm to paliłby ze 20 litrów. Dysza może mieć 0,5- 0,6 mm.
ale to o zawsze dziesiec jednostek trzeba dac wieksza czy np 12 jednostek a nie 10? chce raz kupić aby bylo dobrze
i proszę odpowiedziec na wszystkie pytania. nie ma zamiaru rozkrecac gaziora bo jeszcze cos pogubie i wtedy będzie ;(
Każdy chce raz aby było dobrze … ale to element regulacji i może coś nie wypalić …
Trzeba dać tak żeby było dobrze, bo nikt Ci dokładnie nie powie ile co do setnej milimetra musisz dać. Kwestia regulacji.
Już wiem, ze ogolnie dysza blokujaca ma 78 ale jak się kupi skuter to się dostaje dysze 85 i można ja wsadzic i nie ma blokady wiec mam kupić o 10 jednostek więcej, taką czyli 95 ? bo można tez 92-98. Teraz tylko kwestia mm dyszy 5mm czy 6mm ?
proszę o odp na te wszystkie pytania ktore zawarlem w tym poscie.
dzieki.
Maksymalnie o 15 większa.
ok. sproboje sobie jakos dac rade, bo patrze nikt nie wie ;/
Kowal napisał:
Jakby była dysza 5- 6 mm to paliłby ze 20 litrów. Dysza może mieć 0,5- 0,6 mm.
Ja pierdole co ty za głupoty piszesz są dysze na gwint M5 i M6 a rozmiar dyszy się mówi setnych częściach milimetra albo po prostu np.95.!!
Wykręć gaźnik zmierz zewnętrzną średnice gzymsu gdzie nakłada się filtr i odpowiedz sobie na pytanie jaki filtr potrzebujesz. A jak chcesz ten filtr to seryjnego gaźnika dysza poziomu ok 90
To mam ostatnie głupie pytanie pewnie jak dl was ;p
Pytanie:
Czy jeżeli kupię te dysze i oddam to dla profesjonalnego mechanika, ktróy zajmuje się motocyklami / skuterami baaaardzo długo to czy z filtrem Polini Air box i tymi dyszami da radę dorze wyregulować ? (nie wiem jaki dokłądnie ma rozmiar dysza to kupie kilka. Wiem tylko, że seryjna po odblokowaniu ma 85.)
Dysza główna Dell’orto 6mm
- Rozmiar 095
Dysza główna Dell’orto 5mm
- Rozmiar 095
Dysza główna Keihin
- Rozmiar 090
Dysza główna Dell’orto 5mm
- Rozmiar 098
Dysza główna Dell’orto 6mm
- Rozmiar 100
(Wino, ale ja naprawde tak mysle o skutery.net)
Mechanik powinien mmieć swoje dysze więc zapytaj go czy ma bo jeśli ma to po co kupować tak dużo. On wyreguluje na swojej i zapłacisz za jedną.
No a jakbym tamte kupil to by wyreguloal no nie ? I tak je pozniej sprzedam, bo koledzy chca wiec no problem,
[ Dodano: 21-03-2009, 12:35 ]
Zamknąć można. Zamówiłem.
dysze nie beda pasowac bo te 5mm i 6mm sa do dellorto a z tego co pamietam to s9 ma keihin …
co do rozmiaru to tylko i wylacznie stara metoda prob i błedow …
Ale do S9 jest tylko najwieszka Keihin to 90 a ja potrzebuje 95 wiec wzialem tez kilka z delortto.
Niko, zmierz suwniarko gwint dyszy czy jest 5 czy 6 i będzie po problemie
[ Dodano: 21-03-2009, 20:49 ]
ja seryjna dysze mialem 50 a przy stozku mam 85 tylko ze przy wydechu sportowym
Spoko, temat do zamknięcia już ;p, kupiłem.