Do tecnigasa

Witam, właśnie kupiłem tłumik : tecnigas next-r. I chciałem się dowiedzieć jakie włożyć sprężynki i sprężynę oraz rolki. Mój skuter to kingway yarox, 2suw, AC, seryjny, odblokowany (oprócz dyszy), rolki seryjne to 5,8g. Pzdr

Jak będziesz jeszcze tuningowal to wszystko +22%, a rolki hmm 4,7g.Jeśli nie to +15% wystarczy.Pzdr

Ja mam sprężynę +15% top racing i czerwone sprezynki sprezegal takie jak dali do sprzegla stage6. A rolki mam 4,7 takie jak dali do tecnigasa.

mi też dali razem z częściami :wink: a rolki to słyszałem, że można wymierzyć jakoś i się idzie do sklepu i się mówi kolesiowi albo się szuka mój brat tak miał z piaggio zjechał je tak, że proch wyleciał i koleś kazał mu jakoś wymierzyć :slight_smile: nie wiem dokładnie jak :-/

wymierzyc??? poprostu rolki maja okreslony rozmiar i wage. np. minarelli 15X12

i do niego właśnie 15X12 sa potrzebne. Polecam rolki 4,7g polini. U mnie w CPI osiagi się znacznie polepszyly, ale v max juz nie :d

w moim neosię rolki 3,4gram spręzyna centralna seria to na tym z miejsca na koło szedł :smiley: :wink:

:stuck_out_tongue: Ale nie rozmawiamy o tym kto co ma. Tylko co mi radzicie założyć ? Ja myślę nad rolki 4.7g, sprężynki +30%, sprężyna +22%. Było by dobre ? Czy może coś za twarde ?? Czekam na odpowiedzi. Pzdr

Ja bym centralke +22 wsadził i rolki 4.7g