Witam. Mam do kupienia skuter marki Motobi, typ?, ma oznaczenia z boku składające się z liter F,B,Q,50, chyba T i 9(kolejności nie pamiętam może ktoś zna). Skuter jest z 2004 roku, przebieg prawdopodobnie 1400km, (nie wiem jak to jest w tych skuterach, 1400 na czarnych wałkach i 6 na białym). Skuter ma połamane plastiki z tyłu i boczne (zaczepy), słaby hamulec przedni tarczowy, zepsutą kopkę nożną, nie zapalił, ponoć z braku benzyny, kręci na akumulatorze, akumulator nowy.
Nigdy wcześniej nie miałem skutera, więc prosiłbym o poradę, czy warto w niego inwestować, cena to około 900 pln. Ewentualnie, jakiś orientacyjny koszt naprawy, szukałem w necie tego typu ale nic nie mogę znaleźć. Jeżeli ktoś mógłby pomóc będę wdzięczny.
Ps. osłona silnika, lub paska ma napis złotymi literkami, pamiętam tylko j, jeśli to pomoże w określeniu typu.
A mocno jest styrany? Najpierw kup paliwko i jak odpali to wtedy się zastanawiaj nad kupnem, bo zapewnienia typu "nie pali z braku paliwa" są po prostu głupie ;d
Niech Ci sprzedawca zaleje go benzyną i jak odpali to odpali, a jak nie odpali, to będzie znaczyło, że gościu coś kręci ;d
Wygląda ze nie tak mocno, silnik, koła wyglądają na czyste, plastiki połamane nie wiem czemu, tylko ten przebieg wychodzi jakieś 150km na rok, możliwe?
nasula napisał:
Wygląda ze nie tak mocno, silnik, koła wyglądają na czyste, plastiki połamane nie wiem czemu, tylko ten przebieg wychodzi jakieś 150km na rok, możliwe?
Możliwe, ale mało prawdopodobne.
Jeśli ktoś się na nim wywalił i ma go dość to może tyle mieć - postawił go do garażu i stoi już od kilku lat.
Najpierw radzę go odpalić
A co z tym typem ? Wiem że Motobi ma polskie nazwy, ten nie, nie wiem nawet czego szukać w np częściach.