Dławienie skutera

Witam w lutym zmieniłem w swoim skuterku cylinder , wario , sprzęgło , kosz. I jak jadł to małym gazie no idzie normalnie a gdy dodam momentalnie gazu to jest takie chwilowe dławienie i nagle dostaje porządnego buta. Słyszałem że możliwe jest to że trzeba daćwiększą dyszł. Proszę was jak wiecie co może był przyczyną to mi napiszcie.
Pozdro.

Objawia ci się to na zimnym i ciepłym silniku>? u mnie jest tak że jak jest zimny tez ma taką chwile przerwy w gazie ale po rozgrzaniu już wszystko ok

Praktycznie każdy skuter tak ma.

Wiesz na zimnym dosyć często a na ciepłym już mniej. Ale powiem ci że to nie jest wina rozgrzania. Bo czasami to zanika a czasami dosyć dokucza. Szczególnie podczas jazdy we 2 osoby. I kolega chyba się myli bo nie każdy tak ma… Jak miałem serie to wszystko grało.

a ja mam 50ccm wydech i wario zmienione i choć bym nie wiem ile grzaż skuta ,pierwszy start(pod odpaleniu silnika) się dławi(może się zalewa) potem idzie normalnie, nie raz odpalił go i chodzi z 15-20 minut bo powiedzmy zagadam się z kumplem

Może powinniście je dokładnie wyregulował:->

No ja właśnie nie mam pojęcia czego to tak naprawdę jest wina. A myślicie że większa dysza mogła by zalatwić ten problem ??