Siema
Chciałem się was zapytać dlaczego mój skuter po odpaleniu kopci(taki błękitny dym) i dlaczego nie chce wejść na obroty
Może w kanistrze z którego lałeś benzynę, poprzednio był ON?
Sprawdź, przeczyść gaźnik, i wszelkie filtry
A jaki to jest skuter?
Bawiłeś się ostatnio coś z gaźnikiem?
czyściłem filtr powietrza i gaźnik
to jest chiński 4T
Damianho napisał:
Może w kanistrze z którego lałeś benzynę, poprzednio był ON?
Masakra :572: A moze byl tam rozpuszczalnik...
Jak kopci na niebiesko to masz zbyt bogata mieszanke, dostaje za duzo oleju i to on kopci. Poza tym jest teraz zimno i jak masz elektryczne ssanie to jak go odpalisz to nie gazuj tylko niech postoi z 5 min. i się nagrzeje silnik. Poza tym zobacz jak wygląda swieca, powinna mieć kolor taki kawowy, jak jest inaczej to napisz jaki.
no właśnie jest tak że za hu*a nie mogłem go wyregulować i poza tym że zalewało świece to po wyczyszczeniu jej i odpaleniu zaraz robiła się czarna teraz mam nową świece i jak odpale to kopci i oczywiście muszę trzymać na pełnym gazie bo jak nie to zaraz gaśnie
mam jeszcze tak że jak odpale to nawet jak trzymam na pełnym gazie to po jakiś 20-30 sekundach i tak zgaśnie i niewiem co jest
Hm. Jaki jest stan filtra powietrza Może poprostu benzyna nie dochodzi do cylka i dlatego? A jak jest czarna to za dużo benzyny!
na razie świca nie nabiera koloru bo jest nowa a filtr powietrza czyściłem
SKASOWAŁEM BO GŁUPOTE NAPISAŁEM
SKASOWAŁEM BO WINO SKASOWAŁ NAPISAN¡ PRZEZ SIEBIE GŁUPOTE
to znaczy że ci olej pali
a czym to może być spowodowane??
jaki masz przebieg??
niecałe 1800km
a ubywa ci oleju w silniku??
nie
ale jeszcze jedno pytanie dlaczego po zrobieniu 200km olej się robi czarny jakbym zrobił na mim z 1000km
To naturalne. Olej juz po 100km czarny jest (z tego co pamietam). Moze jakieś lipne paliwo nalałesą
przypuszczam że masz jakieś przedmuchy na pierścionkach jak jest zimny, a gdy się nagrzeje to trochę spuchnie i już nie ma ich