Dlaczego jest luz???

Witam:) Mam pytanie dlaczego mam luz na tym dużym kole rozrusznikaż?? Wszystko jest dokrecone jak należy Prosze o opdowiedz bo to trzaska podczas ruszania
http://img296.imageshack.us/my.php?image=sskut005640x480qw4.jpg

U mnie tez ma lekki luz, widocznie tak musi być

A u mnie nie ma luzu :slight_smile: widocznie tak nie może być :wink:

Ha tyle ze ty masz yamahe i silnik minarelli orginalny a my mamy silnik cpi/keeway wiec 2:1 ze tak musi być ale Ol3k, sprawdź jeszcze te łożyska bo mogą być wybite i ma luzy

Ha ja mam aprile SR silnik minarelli i tez mam luz bo mam te łożyko igełkowe wibite :smiley: jak chcecie to liczcie punkty dalej ale starajcie się pomóc kolegom :wink:

A więc podsumuję wasze wypowiedzi. Luzu być nie powinno. Masz wybite łożysko i powinieneś je wymienić. Dziękuje.

Temat do zamknięcia

Wino nie kozacz tak… nie jesteś modem :PP

ja piernicze co wy macie tam za łożyska jedyne łożysko to łożysko igiełkowe to takie duże co łożyskuje tą dużą zębatkę.

W silnikach cpi/keeway jest już taki luz i go nie zlikwidujesz. Luz góra-dół jak masz to wtedy tylko i wyłącznie łożysko to duże do wymiany. jak lekko chce się obracać to masz na zębach którego nie zlikwidujesz chyba ze wymienisz wszystkie zębatki zaczynając od rozrusznika :slight_smile:

Ale wg mnie nie ma sensu tego likwidować ponieważ nic to nie daje i tak się po jakimś czasie wytłucze :slight_smile: I w niczym to nie przeszkadza :slight_smile: