Witam:) Mam pytanie dlaczego mam luz na tym dużym kole rozrusznikaż?? Wszystko jest dokrecone jak należy Prosze o opdowiedz bo to trzaska podczas ruszania
http://img296.imageshack.us/my.php?image=sskut005640x480qw4.jpg
U mnie tez ma lekki luz, widocznie tak musi być
A u mnie nie ma luzu widocznie tak nie może być
Ha tyle ze ty masz yamahe i silnik minarelli orginalny a my mamy silnik cpi/keeway wiec 2:1 ze tak musi być ale Ol3k, sprawdź jeszcze te łożyska bo mogą być wybite i ma luzy
Ha ja mam aprile SR silnik minarelli i tez mam luz bo mam te łożyko igełkowe wibite jak chcecie to liczcie punkty dalej ale starajcie się pomóc kolegom
A więc podsumuję wasze wypowiedzi. Luzu być nie powinno. Masz wybite łożysko i powinieneś je wymienić. Dziękuje.
Temat do zamknięcia
Wino nie kozacz tak… nie jesteś modem :PP
ja piernicze co wy macie tam za łożyska jedyne łożysko to łożysko igiełkowe to takie duże co łożyskuje tą dużą zębatkę.
W silnikach cpi/keeway jest już taki luz i go nie zlikwidujesz. Luz góra-dół jak masz to wtedy tylko i wyłącznie łożysko to duże do wymiany. jak lekko chce się obracać to masz na zębach którego nie zlikwidujesz chyba ze wymienisz wszystkie zębatki zaczynając od rozrusznika
Ale wg mnie nie ma sensu tego likwidować ponieważ nic to nie daje i tak się po jakimś czasie wytłucze I w niczym to nie przeszkadza