Derbi Senda vs Yamaha Slider

ale sqt wylatuje nam spod tyłka, my spadamy na asfald, sqt spada na bok i masz praktycznie pół sqta do wymiany.

A bez 12 bara to na bok nie spadnie :-?

Więc powiem tak :stuck_out_tongue:

Ja bym brał na pewno teraz biegówkę.

Po 1. Zabawa biegami jedynka ,dwójka ,trójka ,czwórka ,hamulec redukcja wysokie obroty i wyprzedzamy :stuck_out_tongue: świetne uczucie :stuck_out_tongue:
Po 2. Biegówkę łatwiej podbić na koło jedynka gaz opór albo mniej i szybki spust sprzęgła
Po 3. Z tego co wiem ale może się mylę sendy mają gazowe amory więc nie ma problemu z regulacją obniżeniem ,twardością itp
Po 4. Sedna lub inne enduro jest dobre na polskie dziurawe drogi (nie wytelepie cie jak na skuterze)
Po 5. Senda lub inne enduro wygląda jak enduro jest takiej samej wielkości :stuck_out_tongue: Tylko silnik
Po 6. Nie chodzi jak pierdziawa inaczej się patrzy na pierdzącą sende niż na ściga XD
Po 7 Radość biegów :stuck_out_tongue:
Po 8 Szpan ,lans Bo w sumie takich enduraków mało jeździ
Po 9 Bawisz się zębatką i masz już maszynkę do stuntu

Narazie mam tyle argumentów :stuck_out_tongue:

Punkt 1 i 7 są podobne :stuck_out_tongue:

Zgadzam się z poprzednikiem :smiley:

W 100% zgadzam się z hoksterem. Jakbym miał kupić teraz jakiś motorower to znów wybrałbym sendę :slight_smile:

Xarmac napisał:

Punkt 1 i 7 są podobne :P

Specjalnie tak napisałem ponieważ nie ma nic lepszego niż biegi w moto :P W biegach to jak mówisz że ma przyśpieszyć to musi redukcja i jazda a nie skuter. :P Bież coś z biegami

do 3-go punktu: gazowe w sendach mają tylko wersje DRD PRO… :wink:

Chociaż na biegówce nie wyglądasz jak na kiblu :stuck_out_tongue:

Kibel + Kosiara = Skuter xD

Właśnie :slight_smile: W 100000000000000000^9999999999999999999999999999 % się z tobą zgadzam :smiley:

ehh ja myślałem nad zamianą aprili na sende … myśllę że warto … bo biegówka to biegówka :smiley: jak mieliście to wiecie jak nie to uwierzcie mi :smiley: (bo się zaczynało od simsonów ) …
pzdr. Szerokości :slight_smile:

a jak się senda wywali to szlifuje aby nóżkami i kierownicą. PS.teraz będe miał na sprzedaż derbi sende DRD racing limited 2005r 8800 przebiegu za 4200 do małego pomalowania boczki tylne i przednie:D>wywrotka w grarażu

A kiedy byś sprzedawał :?:

napisał, że ma na sprzedaż:D już chce sprzedać :smiley: a to prawda jak się wywalasz na sendzie,xp6,dt itp to się na podnóżku motor podpiera i rzadko kiedy coś roz%ebiesz :]