derbi senda DRD limited świecące kierunki co zrobić ?????

witam mam taki problem z derbi sendł ponieważ gdy włączę kierunkowskazy to nie mrugają :frowning: ale świecą co zrobić :?: pomocy

wszystko jest seryjne ? :?:

nie aby kierunki są strzażki na zar?wkach i to wszysto z nie orginalno?ci

To mozliwe te popsuty jest przerywacz kierunkowskazow albo źle dobrany prad przerywacz docztuje 30-40 zl wiec wymien to jak nie to cos z pradem ;] :slight_smile:

dziżki za odpowiedzi . :mrgreen:

W tych kierunkowskazach pewnie masz mocniejsze żarówki i przerywacz nie ‘wyrabia’ trzeba go wymienić, choć słyszałem też od elektryka że przerywacze się ustawia ale nie wiem czy te w skuterach też.

wiem już co to jest to jest regulator napięci bo w mojej wersji nie ma przerywacza :smiley:

przerywacz powinienes mieć w kierownicy a nie regulator wymien nowy przerywacz i będzie hasać

sebo on Ci pisze, że u niego nie ma przerywacza :wink:

a sprawdź czy Ci z przodu działają kierunki i z tylu, tzn wszystkie , mi jak padła żarówka z przodu to też się paliy. Jak nie to może wsadź mocniejsze żarówki jak na tyl nie możesz to wsadź na przód.

sprawdziłem to tak jak mówisz i raczej to będzie regulator napięci bo nie daje nic ale pamiętam jak kupiłem te migacze to jeden dzień chodziły i chyba zrobiłem zware i poszło się je*** a na drugi już nie migały ale świeciły :-/