Kupiłem niedawno do niego rolki 5,2g - seryjne były 7,9g i start był ok v-max ok 65. PO zmianie rolek v-max ok 72km/h ale totalny muł na starcie…? co można zrobić aby to zmienić…można np wrzucie stożek???
Jak masz wiekszy mul na starcie niz wczesniej miales to masz cięższe rolki.
To Cie chłopie nierozumiem xD Skoro seryjne miałeś 7,9 to czemu kupiłeś 5,2!!! Sorqa że to napsize, ale pogieło Cie?? I Ty jeszcze się dziwisz że ma muła na starcie??? Rolki zaczynają się rozsuwać przy takich obrotach silnika, jakie przedtem na seryjnych rolkach miał silnik przy prędkości 50 km/h, weź się zastanów… Jedyny sposób to kupić takie rolki, jakie miałeś, a nie próbował jeszcze coś wywalać… Proponuje jeszcze ten artykuł: http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=61 Przeczytaj sobie go koniecznie.
zmieniilem rolki kierując się ogólnie przyjętą zasadą ze im lżejsze tym lepszy start…A gdy znów zmienie na 7,9g to strace na v-maxie… o ok 7-8km/h. Może wrzuce jeszcze lżejsze np 4g ? lub cięższe?
Noo pewnie, weź wrzuć sobie jeszcze lżejsze to już ci w ogóle nie ruzszy… Najpierw przeczytaj ARTYKUŁ który ci podałem. A tak nawiasem, żeby mieć dobry start wrzuca się rolki o 0,5 na maxa 1g lżejsze, a nie o 3g lżejsze…
O stożku nawet nie myśl, jak chcesz jeszcze pojeździć i nie zatrzeć skutera, może coś źle zmontowałeś w wariatorze ? pasek do wymiany ? Handluje predatorkami i do większości wkładam rolki 5,5 ; 5,2 nawet bez sportowego tłumika i start mają normalny, prędkość maksymalna też w normie ~80-90.
Lekkie rolki - super start, słaby v-max Ciężkie rolki - słabszy start, super v-max Na 4 g będzie gorzej niż teraz. Kup sobie ~6gmate_master napisał:
zmieniilem rolki kierując się ogólnie przyjętą zasadę ze im lżejsze tym lepszy start....A gdy znów zmienie na 7,9g to strace na v-maxie..... o ok 7-8km/h. Może wrzuce jeszcze lżejsze np 4g ? lub cięższe?
hmm… chciałbym doodać że ja niedawno do swojego Predatora włożyłem rolki 8,4 g i skuterek też na starcie ma chamskiego mula , lecz w moim przypadku swój wkład w tego muła ma sprzęgło , dzwon i gaźnik :mrgreen: pozdrówki
żeby nie zakładasz nowego tematu,jeżeli mam seryjnie rolki 10g to jakie dać żeby było możliwe najlepsze przyśpieszenie?
jakbyś niezauważył to kolega ‘Jimi’ napisać :
Jimi napisał:
żeby mieć dobry start wrzuca się rolki o 0,5 na maxa 1g lżejsze, a nie o 3g lżejsze