Mam full serię(4T) i nie wkręca mi się na obroty, a na wario widać, że pasek na brzegach talerzy jest. Dać mu lżejsze rolki, żeby się lepiej wkręcał? Teraz leci max 55km/h Czuć, że coś go muli, tylko za cholere nie wiem co Blokad w nim nie było(pierścienia na wario, zawirowywacza, śruby w gaźniku, blokowanego CDI), a przynajmniej nie znalazłem
Nie chcę wkładać w niego dużej sumy, bo niedługo zmiana sprzęta
Co robić :566:
Sprawdź zawory. Miałem tak w żbiku
A kiedyś nie miał takiego muła ? Czy ma go od nowości ?
Ma go od zawsze :oops: Jutro siądę przy nim(po raz n-ty :-? ) i pogrzebię. Może coś znajdę
zobacz czy ci się gaźnik nie rozregulował może trzeba by go trochę przeczyścić
jak mu dasz lżejsze rolki to ci się trochę v-max zmniejszy ja bym ci radził powymieniać sprężynki sprzęgła i sprężyne centralną sprawdź jeszcze filtr powietrza czy nie jest brudny
Gaźnik jest dobrze wyregulowany, wszystko jest czyste. Nikt nic powarzniejszego w nim nie robił od nowości, czyli od ponad 7000km, więc może dlatego :oops: W najbliższym czasie zajrzę mu w bebechy i looknę w jakim jest stanie, ale katowany nie był. Jakby założyć mu jakieś wario np. Naraku HSą
naraku ma dobre cylindry ale wariatory robią słabe weź lepiej coś poliniego albo małossiego
malossi multivar bardzo popularny wariator
polini speed control też bardzo dobry i popularny wariator
podobno to samo co poprzedni ale trochę tańszy
ja bym od razu zmieńił cylinder na większy w 4t to najkorzystniejsze i dające najwięcej mocy
Niedługo to będzie XL125V stało pod domem, więc nie chcę zbyt siana wydawać Chyba polini wezmę :->
zamykam na prośbe autora.