Witam jestem świeżym użytkownikiem skutera i chce przeczyścić gaźnik jak go sie demontuje trzeba spuszczać paliwo ??? czy mogli byście napisać mi instrukcje lub w punktach jak sie ro robi !!!!
Jeśli lubisz jak benzyna leje Ci się po rękach to nie musisz spuszczać:-)
Kurcze no, rozkręcasz śrubki po oklei i wykręcasz wszystko. Oczywiście zapisujesz co jak było. Mam nadzieję, że nie pojawią się niedługo na forum pytania typu: "Jak się wysikać? Opiszcie mi wszystko krok po kroku co mam zrobić z moim flimonkiem." Sory ale ja rozbierałem zawsze wszystko sam i skręcałem. Czasem została jakaś śrubka ale prędzej czy później trafiła na miejsce.
kacperto24 napisał:
Witam jestem świeżym użytkownikiem skutera i chce przeczyścić gaźnik jak go sie demontuje trzeba spuszczać paliwo ??? czy mogli byście napisać mi instrukcje lub w punktach jak sie ro robi !!!!
Osoby używające więcej niż 3 wykrzyk
ników lub pytajników to osoby z zaburze
niami własnej osobowości.
~Terry Pratchett
ps nie wiesz moze w ktora strone sie odkreca srubki ze takie pytanie zadajesz?
Dobra, nie jebmy chłopaka. Może nigdy nie miał w ręku śrubokrętu. Kiedyś musi być ten drugi raz.
Jak mówię => rozkręcasz wszystko co da się wykręcić i zapisujesz jak było. Śruby do obrotów i mieszanki wkręć do końca i licz dokładną liczbę obrotów jaką były wykręcone. To podstawa i punkt wyjścia do regulacji. I tyle.
A po co rozkręcasz gaźnik? Miałeś z nim jakieś problemy? Czy chcesz profilaktycznie wyczyścić?
pierwszy czy drugi to nie ma znaczenia jak ma checi to niech poczyta posty archiwalne i zostanie teoretykiem perfekto
potem niech sie pyta co i jak
Kisiu1981 niby tak ale jutro założy jeszcze z 3 tematy w pierwszym będzie pytał gdzie ma być ta śrubka, w drugim jak to podłączyć a w trzecim dlaczego skuter nie pali ;)
Ja sobie kiedyś kupiłem książkę o serwisowaniu skuterów, polecam Ci taki zakup, wydasz raz 50 zł i wszystko masz łopatologicznie opisane wraz ze zdjęciami.
taka książka powinna być dodawana gratis do nowego skutera ;)
Lucek a jaką masz książkę ? Chodzi mi o tytuł ?
Lukario napisał:
taka książka powinna być dodawana gratis do nowego skutera ;)
gdyby byla dodawana to serwisy by nie zarabiay :)
Oczywiście że by nie zarabiały, ale jak ktoś ma dwie lewe ręce to i poradnik krok po kroku nic nie pomoże. Tak naprawdę jak ktoś ma choćby najmniejsze pojęcie o mechanice to skuterek przecież nie jest jakąś zaawansowaną technologią więc sobie poradzi :) Sęk polega na tym że taki serwis za wymianę oleju zainkasuje kilkadziesiąt złotych a samemu można to w 5 minut zrobić, ale oni żyją na niewiedzy i myśli że oni to lepiej zrobią, z tego czerpią kasę.
pewnie chodzi o tą książkę : http://allegro.pl/skutery-chinskie-tajwanskie-i-koreanskie-por-i3007935472.html
Dokładnie ta, zamierzam przed sezonem zrobić na jej podstawie kompleksowy serwis, opis wraz z moimi zdjęciami z tej operacji wrzucę tutaj jako artykuł, albo temat na forum. Może się komuś przyda :-)
A to też mam , bardzo dobra książka , wszystko jasne i czytelne :)
Jacekedmund a Ty widzisz, że to temat sprzed 8 lat ? Myślę, że on już tego gaźnika nawet nie posiada
myśle że bardziej chodziło o umieszczenie linka do strony z instrukcją.
Jak ktos ie rejestruje, wygrzebuje temat sprzed miliona lat i od razu są w nim jakies linki - to w zasadzie wiadomo o co chodzi.
Chyba że kolege temat az tak poruszył że postanowił się zarejestrować i pomóc po 8 latach. Sądzę że wątpie.
Panowie nie ma co rozcząsać tego jaki był cel owej odpowiedzi swoją drogą uważam nawet, że dobrze było takową wyczerpującą odpowiedź zamieścić mimo iż post dodany lata temu, nie każdy musi się na wszystkim znać a to cenne wskazówki.
a ja uważam że takich cennych wskazówek jest tu milion na forum, takich samych a nawet lepszych i łatwo je znaleźć. Nic nowego nie napisał.
A ludzik niech sobie swoje linki wrzuca gdzie indziej.