Dellorto PHBN 12mm - ulepszenie

Witam. Mam taki problem. Chce stuningować Apke RS-ke 50 i mam teraz na myśli filtr powietrza, zawór membranowy, dysze gaźnika. Możecie mi podać na Mielochu jakiś zestaw tego co podalem żeby ladnie się zgrało i “dawało” Mam gaźnik Dellorto PHBN 12mm. Chcę jakiś w miare tani filtr stożkowy(np taki hebo za 60 zł), jakąś dysze większą, bo ponoć trzeba wymieniać(teraz mam 74 i napiszcie jaka mi wystarczy żeby odpowiednio chodzilo) no i zawór membranowy, o ile tak owy w ogóle coś daje, nie znam się na tym zabardzo więc proszę o rade;) z góry dzięki

Dysza o 10 jednostek większa od tej co masz czyli 74. Więc będzie 84-85 lub nawet 90. Ja mam w swoim 102 i jest ok :slight_smile: Inaczej nie chciał się wyregulować :smiley:

Stożek większa dysza przy seri…? odpada kompletnie… najwyżej możesz pogorszyć osiągi lub nic się nie zmieńią i pojawi ci się jakiś muł… zawór membranowy da ci coś na początkowym przyśpieszeniu nie dużo lecz trochę… zamiast tych części radzę ci troszkę więcej uzbierać i kupić sportowy wariator typu malossi multivar… to jzu ci da odczuwalnie na mocy i v-max…

kolego…od kiedy RS ma wariator? :shock:

A przepraszam mój błąd rozkojarzony byłem no tak biegówki przecież nie mają przekładni CVT więc wymień tarcze sprzęgła na sportowe lub sportowy wydech który da ci najwięcej pomijając cylinder… albo załóż GazBox Malossi i będzie lepiej wchodził na obro… i miał lepszy start… i nie będzie miał mułów… których teraz zapewne nie masz