Cześć.
Nie mam pojęcia co wybrać. Mam w swoim skuterze prawie full sporta. Aby mieć full sporta musiałbym dokupić jeszcze: Cylinder Metrakit Hand Made 70cm3 + gaźnika 17,5mm + wzmacniane łożyska wału. Wydech sportowy jest, cały napęd też, stożek też, gasbox też, i kilka innych rzeczy tylko brakuje tamtych co napisałem.
Więc czy wybrać te rzeczy do skutera co napisałem up czy dołożyć trochę więcej i cieszyć się Yamahą DT 80 za nie więcej niż 3tyś. Bardziej jestem przekonany do DT, bo te szaleństwa po polach, piskach itp. Prawie codziennie wyjeżdżam skuterem na takie drogi aby poszaleć
Sam nie wiem co o tym myśleć. Doradźcie coś, bo mi już głowa pęka ;/
A możesz napisać co to za skuter?
Ja kupiłbym DT.
Kymco S9.
Ja bym proponował ci sprzedać kymco
Krosikiem już można po polach polatać, wyżyć się
PS. Jakbyś sprzedawał s9 seryjną to ja bardzo chętnie od ciebie kupiłbym kilka części Jakby co to zagadaj do mnie
Jakby co to mam kilka seryjnych części na sell ;p Typu: wydech, sprzęgło, wario, jakiś błotnik, filtr powietrza itp ;p
Sry za offtop
Chodzi mi o tuningowe;p typu wydech itp.
Ale, żeby nie robić offtopu to napiszę, że jeśli masz do wyboru skuter albo krosa, a i jeszcze lubisz poszaleć, to bierz krosa Kumpel ma yamahe tylko że 125 a zapierda*a nią, że głowa mała :lol:
No na 80 i tak osiągniesz więcej niż na 70ccm … chyba no ale ja bym wolał zrobić 70ccm bo osobiście nie na widzę cross’ów… ja bym już wolał Yamahe TZR 80ccm wolę typ sportowy niż te terenowe itd. itp. ale jeśli ci się to podoba to weź DT … Ale ja bym brał coś na trasę bo… bo lubię zapi*****ać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aha ok. Dzięki za odp. Może ktoś jeszcze coś napisze.
Ja też wybrałbym DT, szczególnie że po polnych drogach jeździsz
Ja mam DT w wersji 125 i mogę Ci go polecić …
Co do DT 80:
Bardzo, BARDZO udany motorek ze stajni Yamahy ( nie twierdzę tak przez to że mam … )
Większość zarejestrowana jest na 50 … a za 3k już powinieneś znaleźć coś dobrego
Każdy mechanik co się bawi crossami Ci powie że najlepsze 80 enduro (nie ma dużego wyboru) to tylko i wyłącznie DT … wiem bo mam kumpla mechanika
Aha … i to nie jest DT 50 po tuningu na 80 tylko są produkowane w 80cm3 … Mówie na wszelki wypadek bo jeden koleś ostatnio myślał że to są po tuningu ;}
A przez to że tak są produkowane są DUŻO bardziej żywotniejsze niż 50 po tuningu !
A ja przeglądając ostatnio ofertę DT 80 za 3k na allegro, zauważyłem że zdecydowana większość jest po szlifie i jeszcze prawie na dotarciu, więc długo pojeździsz.
Ok. Chyba będzie trzeba tak zrobić. Tylko żebym znalazł zarajestrowaną na 50cm3
To jeszcze żeby cię przekonać do końca to ja też ci mówię - bierz DTkę