Jeśli masz przeciąć to na pewno jest objazd bezkolizyjny, a zresztą przecinanie to nie jazda po nich. Wiesz, to, że u mnie w Mio działała koszmarnie nie znaczy, że u Ciebie będzie tak samo. Może masz lepszy procesor lub nowszą mapę. Albo w tej aplikacja jest bardziej dopracowana. Ja np. najbardziej chwaliłem Navigo (z windowsowych), a starego Garmina na zagranicę i nowego na Warszawę (z symbianowych) ale wiadomo => ile ludzi tyle opinii.
Ja mam GOCLEVERA 4,3" 4366FMBT z podobno bardzo szybkim procesorem. Właśnie teraz przeprowadzam aktualizacje mapy. Miałem 2010r a pobiera mi się teraz darmowa mapa ze strony producenta grudzień 2011
izdebski Ty masz zamiar jechać DK 8 ? Powodzenia ;) Nie lepiej jakoś bokiem, np przez Grójec, Końskie, Szczekociny... ?
ja nie wiem. Nie znam w ogóle dróg. Wpisałem w GPS cel - Nysa, ulica Babci, i mam ustawione na drogę najkrótszą,bo jest najszybsza, najkrótsza i optymalna. A i drogi gruntowe mam włączone - Wczoraj się dobrze jeździło właśnie drogami gruntowymi. Zamiast się pchać zatłoczoną drogą na Marki, jechałem bocznymi gruntowymi.
A i jeszcze takie pytanie jak wczoraj jechałem drogą na Jeruzal to na boku był oddzielony cały Pas, a był odzielony ciągłą jedną linią, czy mogę takim czymś jechać, na boku za ciągłą linią, czy pchać się tak jak wszyscy. Bo ja tam jadę 45km/h, a inni obok mnie jadą 70-80km/h
Jak ciągła to raczej nie można jeździć bo to tzw. pas awaryjny, można się zatrzymać i stać ale nie jechać - z drugiej strony czasem możesz zjechać na trochę jak się za Tobą kolejka zrobi. Wtedy policja nie powinna Ci nic zrobić kiedy wytłumaczysz że puszczasz tych co za Tobą wolno jechali bo nie mieli możliwości wyprzedzić. Trzeba być człowiekiem i też puścić tych co mogą szybciej. :-D Ja na przykład na wąskich drogach czasem zjeżdżam w zatoczkę przystankową i daję innym przejechać szybciej. Jeżeli masz linię przerywaną to spokojnie możesz jechać.
Byłem na miejscu o 01:15. Właśnie pisze z kompa Babci. Fajnie się jechało, tylko dupa bolała, i trzeba było uważać na: 1. Tiry pędzące, co muszą wyprzedzić 2. Jelenia, który wyszedł na drodze za Opolem. 3. Trupy na drodze - Chyba 3 razy jechałem po jakimś rozjechanym kocie. 4. Faceta o nr rejestracyjnym: LU DK614 - Koleś bardzo nerwowy, Nie umie wyprzedzać skuterów. 5. Drogi gruntowe - Czasem przydatne, a czasem wyprowadziły w szczere pole - w znaczeniu dosłownym.
To tyle, wracam jutro wyjazd mam o godzinie 6 rano.
Ja mam ustawione w GPS drogę łatwą i najlepiej się jedzie bo mało ruchu ale nie jadę przynajmniej drogami gruntowymi i po wsiach co żywego ducha nie widać.
ja korzystam z nawigacji w telefonie (Samsung Galaxy SII) i jeszcze nie miałem żadnej niespodzianki :) może dlatego że nawigacja wspomaga się internetem hmm nie wiem ale działa bez zarzutu