Witam
Wie ktoś może czy Daewoo Leganza 1998 r ma komputer pokładowy??
Witam
Wie ktoś może czy Daewoo Leganza 1998 r ma komputer pokładowy??
http://daewoo.auto.com.pl/forum/index.php - tam zapytaj...
Leganza :) topowy model Daewoo miała kompa skóry full elektrykę klimę i kilka innych bajerów :) jak na owe czasy i wyposażenie większości aut to była bajka ,ale miała też miękki lakier nie znoszący myjni mechanicznych
Leganza to miała być taka tania limuzyna daewoo, wszystko byłoby ok gdyby właśnie nie blacharka, która podobnie jak w nexiach jest poprostu do d***.
A co konkretnie chcesz wiedzieć z tym komputerem ? Chcesz utworzyć komputer który będzie pokazywał wskazania zużycia i temperaturę czy co ?
Mam problem bo zaczął mi chodzić na 3 tłoki, obroty są oczywiście za małe. Wydaje mi się że mam do wymiany cewkę zapłonową, ale nie jestem pewien na 100%. Co by mogło spowodować taki problem?
świece kable cewka raczej nie bo daje iskrę a sterowana jest z modułu
komp pokładowy nic nie ma do sterowania silnikiem tam jest moduł zapłonowy
sprawdz przewod swiece
potem szukaj dalej
tam chyba nie ma fajkocewek wiec jest jedna,to raczej przebicie na kablu lub swieca(czesto pod sprezaniem traca iskre)
nie pamietam dawno nie grzebalem w leganzie
Dokładnie , sprawdzaj przewody i świece czy iskrę daje w ogóle. A na którym tłoku nie pracuje? Zobacz w jakiej kondycji jest świeca. W ostateczności, jak wszystko będzie sprawne zostaje rozbiórka. powodów może być wiele , od błachostek do poważnych ustarek. Może opisz co sprawdzałeś już z jakim efektem.