Witam,
chce kupic sobie rometa 727 retro, bo mam dosc duza okazje do nabycia tego skutera, ale wlasciciel mowi ze nie mozna go teraz odpalic bo stoi od wrzesnia w garazu i trzeba przeczyscic swiece. Moje wiec pytanie - czy jest to na tyle proste by zrobic to na miejscu przed ewentualnym zakupem? Czy ewentualnie lepiej kupic nowe swiece? jezeli tak to za ile mozna je kupic - bo jezeli jest to tanie po prostu bym takie kupil z swiecami podjechal. Bede wdzieczny za pomoc :)
chyba coś kichę wstawia, nie jeździłby z powodu świecy, którą się czyści 5 minut... :roll:
Swiecę Denso kupisz za 12zł, NGK trochę drożej..
ten skuter to wygrana w konkursie i po prostu tej osobie nie jest potrzebny. Stoi w garazu i chce sie go pozbyc. Skoro takie czyszczenie to 5 minut to moze mi ktos to w łopatologiczny sposob wytlumaczyc jak to zrobic lub/i powiedziec dokladnie jaki model swiecy trzeba kupic do takiego skutera?
wykręcasz świecę, bierzesz gwoździa i wyskrobujesz nagar (czarna twarda substancja), wkręcasz i jedziesz :D
W sklepie będą wiedzieć jaka świeca, masz powiedzieć jaki skuter z jakim silnikiem 2t, czy 4T i dobiorą świecę. Jak czyścić? najlepiej wykałaczką, nigdy nie czyść metalem, natomiast można użyć szczotki z mosiężnym drutem.
a czy ten skuter to wybor dosc dobry? Bedzie to moj pierwszy skuter, ale ma byc on moim zbawieniem w dojazdach do pracy (co dziennie 40km), czy wytrzyma takie naterzenie?
Każdy zadbany skuter będzie dobry ;)
Pietro napisał:
nigdy nie czyść metalem
czemu nie ??
a na pierwszy serwis kiedy powinno sie jechac? ten skuter ma przejechane ~100km :)
madi..no jak to czemu? kto jak kto, ale żebyś Ty nie wiedział..stary wyga ;)
Po 300km
Pietro wiem że można izolator uszkodzić, ale jak się to umiejętnie robi to nic tam się nie zepsuje... Choć może miałem szczęście :D
madi, dokładnie, wystarczy mikro pęknięcie izolatora i świeca na złom.. ;)
Niestety te mikropęknięcia szybko przeradzają się w duże pęknięcia, a jak kawałek tej ceramiki się ukruszy to może trochę szkód w silniku narobić :-)