Witam w tym temacie jestem zielony ale będę musiał sam to zrobić a więc mam parę pytań odnośnie tematu a mianowicie:
-czy po wykręceniu gaźnika ze skutera mogę go jakoś przedmuchać czy muszę całego rozkręcić żeby wypchnąć z niego jakiś syf????
jeśli tylko przedmuchać to jak gdzie?
-czy po takim wyczyszczeniu nie przestawi się coś mi tam w nim w środku ? dawka paliwo-powietrze, obroty czy coś ????
-czy muszę przed rozpoczęciem wykręcania spuścić całe paliwo czy jak spuszczę z tego małego zbiorniczka plastikowego to już nie będzie płynąć?????
-wydaje mi się że mój skuter (aprilia leonardo 150) nie ma filtra paliwa więc chcę go zamontować ale w którym miejscu?
-średnica przewodów paliwowych dochodzących do tego filtra to 6mm a ja mam w skuterze 8mmm czy po zmianie do gaźnika będzie dopływać odpowiednia ilość paliwa????
z góry dzięki za odpowiedź.
Wypadało by go całego wyjąć i rozebrać i wypłukać w benzynie ekstrakcyjnej. Po każdym czyszczeniu wypada go również wyregulować.
Ale jak nie chcesz się w to bawić, lub się boisz, zleć to komuś albo kup spray do czyszczenia gaźników. Na każdym masz napisane jak to zrobić z jego pomocą.
Paliwo masz tylko w gaźniku i przewodach więc trochę Ci go na pewno wypłynie.
Filtr paliwa zamontuj sobie najlepiej między pompką a gaźnikiem.
Średnica przewodów zasadniczo ma znaczenie, ale jak dobrze gaźnik wyregulujesz to będzie OK.
dzięki zobaczymy co z tego wyjdzie