Elo. Mam taki problem ze nie chłodzi mi cylka… Coś jest nie tak z kr?żeniem. Możliwe ze jest zapchany jakiśprzewód albo coś innego… Jak to sprawdźić? I czym najlepiej to przep?ukaż?
Jak spr przewody?? Dotknij i się przekonasz, cieply będzie czyli op?yw jest
Przewodąw raczej na pewno niemasz zatkanych!! Jak juz to chłodnice!
Wyjmij, zagotuj wode zwykła w garnku wlej do 250ml octu tą wode rozmiećszaj wode z octem pozatykaj dziury w chłodnicy i wlej tą wode z octem i odstaw na 30min potem wszystko wylej.
Grigor napisał:
pozatykaj dziury w chłodnicy
co, gdzie dokładnieją
Zobrazuje ci to
Jeżeli pomogłem proszę się odwdziżczy?.
A nie mogę np tam u góry wlaż wode pod ciśnieniem ze szlaufa i jeżeli będzie źle to wtedy z tym octem? Bo jeżeli wyleci to chyba gdzie indziej trzeba szukać winy…
jezeli chlodnica jest niedrozna to plyn poleci i tak ale nie będzie dobrze cyrkulowal, podcisnieniem zniszczysz ta chlodnica poniewaz te scianki sa zrobione z cienkiego kawlka miedzi. Najlepiej jest to robic tym octem i wtedy jest pewniak ze wszystko jest wporzadku.
Jaco, właśnie to porozkr?cażem a ocet juz się szykuje. Ide to pozatykaż, widzę że w rurkach nazbierażo się jakiśsyf?w tzn rdzy i te ścianki są pogrubione…
podly, daj znać czy to to , bo też mam mały problem i nie wiem co z tym zrobić. napisz po prostu jak pomogło
To z tym octem nie wypalio… Zdjążem cylinder, był w rdzy. Nalażem środka do usuwania i zabezpieczania przed rdzł. po 5 min wylażem i odczekaćem aż wyschnie (tak napisali w instrukcji) później zdrapażem śrubokrętem co się dało i oczyściłem ładnie. Skr?cięem i śmigam!!
Ogolnie są środki k2 pewno do czyszczenia wlewasz i on sam udrożnia chłodnice.
Niby zatkane nic nie było ale trochę rdzy się usunęło i jest elegancko, śmigam sobie i nic się nie psuje,FloreQ, to jest w takiej butelce jak płyn hamulcowy tylko żółty kolor opakowania tzn tej butelki plastikowej i śmierdzi jak bomba;p