Czy zatarłem silnik w skuterze?

Dzisiaj jechalem skuterem pod gorke i nagle mi zgasl, nie chce zapalic do tej pory. Kreci normalnie z rozrusznika ale nie zapali. Jest malo oleju lub nie ma wcale -,- czy to oznacza ze musze kupic nowy silnik?

To, że Ci zgasł, to oznacza, że mógł Ci wypaść wężyk z ssania jeżeli go wypniesz na wł, silniku, to od razu gaśnie, jeżeli bez wężyka chcesz go zapalić, to jest to niemożliwe, musisz go podpiąć i zalać gaźnik benzyną, jeżeli go długo piłowałeś, jeżeli nie, to nie trzeba, za kilkoma próbami odpali. Miałem tak samo ;] pozdro.

I nie silnik tylko cylek jakbyś miał zatarty:)

Sprobuj stanac na kopce - jak nie ruszy znaczy ze zatarles jak ruszy to z cylkiem git wszystko;]

Jak masz 139QMB to cylek kosztuje 50 zł wiec jak coś to sie nie martw:]

I nie silnik tylko cylek jakbyś miał zatarty:)

Sprobuj stanac na kopce - jak nie ruszy znaczy ze zatarles jak ruszy to z cylkiem git wszystko;]

Jak masz 139QMB to cylek kosztuje 50 zł wiec jak coś to sie nie martw:]

Tak jak wyżej radzą : sprawdź czy kopka normalnie działa i czy wał się kręci - jeśli nie to cylinder zatarty a jeśli tak to trzeba szukać innej przyczyny.

Przecież koleś napisał " Kreci normalnie z rozrusznika ale nie zapali."
I to, że mu nagle zgasł to mu np fajka z świecy spaść tyle mogę z jego opisu wywnioskować..

Siemasz. Silnik sie przegrzal i to tyle. Na drugi dzien rano odpalil normalnie :)