Czy warto kupic skuter w bardzo złym stanie

Witam w mojej okolicy jest do sprzedaży skuter 50dm3 za 450 od jakiegoś pana i skuter nie jest w dobrym stanie Plastiki niektóre popękane, mimo iż jest to 50dm3 słabo ciągnie mianowicie pasek napędowy jest zjechany, skuter jest popękany prawdopodobnie po kilku wypadkach, brak dokumentów nie ma podbicia i jest moje pytanie do was takie bo mało znam się na skuterach więc się pytam jeśli kupię ten sktuter za ok. 250PLN to czy warto kierunkowskazy jakoś działają i swiatła skuter nie odpala na guzik akululator chyba rozladowany czy warto kupić i ile by wyniosła napawa takich części jak pastek napędowy plastki i inne duperele do wyglądy i czy udało by mi sie go podbić jeśli światła i inne dzialają ale wygląda wizualnie słabo. Czekam na Odpowiedź!

Mim zdaniem nie warto, chyba że chcesz się pobawić w remont kapitalny, na chodzie w dobrym stanie z papierami kupisz skuter za ok. 800 1000 i śmigasz, . ja bym tak zrobił

Nie zawracaj sobie głowy, narobisz się, wsadzisz kasę i okaże się że nie przejdzie przeglądu właśnie przez popękane plastiki - albo jak go uruchomisz to okaże się że rama jest krzywa. Plastiki kosztują sporo i za to co wsadzisz będziesz mógł kupić naprawdę dobry sprzęt. Skoro facet tak zniszczył pojazd to zapewne nawet nie myślał o jakichkolwiek przeglądach czy wymianie oleju - tak więc silnik to złom.