czy to normalne ze skut spalił mi 2 litry wachy na 5km ?? jechałem 20-30km/h z ciągła praca manetki (bo docieram) gaźnik mam chwilowo seryjny bo ten 17,5 musiałem naprawic, filtr tez seryjny bo kupel mi powiedział ze lepiej docierac na serii, ale jutro zakładam naprawiony 17,5 i wiezcie mi ze tu nie chodzi o regulacje tego starego gaźnika
Ja mam seryjny gaźnik 14mm spalił mi 5 litrów po 50km na docieraniu myślę że na docierce więcej trochę spali a na dodatek to tez zależny od regulacji gaźnika np mi zalewa trochę.
ładni ci żere benzyny jak na 5km 2 litry potrafi zjeść … co jest zarazem niemożliwe z żadnego punku widzenia ze tak powiem gdzieś ci ucieka benzyna podczas pracy, zostaw sobie go na stopce i pogazuj delikatnie i obserwuj gdzie może być wyciek …
Pali o wiele więcej bo pierścienie nie są szczelne tak jak powinny, po dotarciu problem zniknie.
Ja jak docierałem to palił mi gdzieś z 6 na 100 przy bardzo wolnej jeździe. Teraz lecę z 70 i pali mi z 2l.
sprawdź czy dysza główna się nie odkręciła i czy się ci gaźnik nie przelewa jak jedziesz a na dotarciu to ze więcej pali to bajka możne na początku ze 100ml więcej a nie 10l !
co wy gadacie !!! skuter nie może palić 20litrów na 100km, bo tyle pali wronie z opisu !! musi gdzieś być wyciek benzyny jak silnik pracuje, szukaj teraz a nie czytaj glupoty o tym że skuter pali 9litrów na dotarciu, mi przy docieraniu nie spalał więcej niż 3litry, po dotarciu i katowaniu jarał już 4-4,5 litra
poprawie JacoPL z opisu wrony brałby mu 40L/100km
ale to jest naprawde nie możliwe żeby tyle złopał bo waha musiała by lecieć ciurkiem z wężyka prosto do cyla
zobacz czy ci nie leci z gaźnika
może jakiś wężyk luźny i przecieka
a jakby nawet nie było przecieku to raczej byś go nie odpalił bo jakby dostał tyle wahy to było zalewało i to porządnie
JacoPL napisał:
co wy gadacie !!! skuter nie może palić 20litrów na 100km, bo tyle pali wronie z opisu !! musi gdzieś być wyciek benzyny jak silnik pracuje, szukaj teraz a nie czytaj glupoty o tym że skuter pali 9litrów na dotarciu, mi przy docieraniu nie spalał więcej niż 3litry, po dotarciu i katowaniu jarał już 4-4,5 litra
No to jak wytłumaczysz to ze przez 50km spalił mi cały bak benzyny czyli 5l a nie mam żadnego wycieku.
Patrico napisał:
Teraz lecę z 70 i pali mi z 2l.
Szkoda zę nie litr, a co do tematu to co wy gadacie w ogóle za pierdoły jak wam moze więcej skuter na dotarciu palić przecierz gdy jest na dotarciu ma wszystko dokładnie spasowane i nie ma prawa nigdzie uciekać a wrona ty weź sprawdź bo moze masz dzióre w baku i ci po plastikach cieknie na koło i z koła rozrzuca bene to nie widzisz
racionalne wytłumaczenie to ze gdzieś przecieka , ale ja za cholere nie widzę nieczego takiego, nawet jak gaźnik błby rozregulowan to by tyle nie zarł , nie wiem zaleje go jutro (jak nie będzie sniegu) i postawie i zobacze czy wachy ubedzie, albo dam na cetralna i lekko pogazuej nie mam pojecia co się dzieje
A do filtr Ci bena nie leci sprawdź czasami się to zdarza. I prawdopodobnie gdzieś z wężyka leci.
Sprawdź szczelność wężyków, filtra paliwa, zobacz czy ci z wężyka przelewu gaźnika nie leci, może gaźnik się przelewa albo np. śrubka spuszczania paliwa z gaźnika nie jest dokładnie przykręcona i sobie kapie z przelewu.