Czy to jest blokada?

Witam
Mam Kingway Fonero i postanowiłem zdjąć blokady, zacząłem od gaźnika, więc odkręciłem dekielek od gaźnika i zobaczyłem takie coś, czy ten plastik na sprężynce to blokada? Poniżej zdjęcia.

http://img36.imageshack.us/img36/9080/dsc00195sb.jpg

http://img545.imageshack.us/img545/6122/dsc00196x.jpg

Nie, ten plastik na sprężynce to nie blokada, tylko ten pod nią. Zetnij go na tym dekielku, żeby wystawał z pół centymetra.

Jak nie masz blokady na wario, to po przycięciu tego plastiku nie poznasz swojego skuta :)

a jak zdejmę tą blokadę, czyli zetnę ten plastik to będę musiał regulować gaźnik?

Nie

na wariatorze blokady chyba nie mam bo poprzedni właściciel wymieniał na odblokowany.

Ja mialem troszeczke inaczej tą blokade rozwiązaną, widac u mnie na zdjęciach w galerii. Mialem dodatkową sprężynke i śrubke wkręconą w dekielek :). Po zdjęciu nie musialem regulowac gaznika, do czasu jak po 2 dniach zaczął mi sie wkręcać z 2k obr/min na 3k obr/min i już koło ciągnęło do przodu, no i zaczołem bawic sie w regulacje wolnych obrotów i 3 dni nie moglem wyregulować bo co chwila mi sie zmieniały. Dzisiaj postanowilem poczytac dokladnie o tym jak to zrobic i okazalo sie ze regulowałem obroty śrubką do mieszanki paliwowej :), jestem geniuszem :).
Ale moze mi ktos pomoże bo za diabla nie moge znalesc srubki od obrotów, mam tylko taka jedna ze sprezynką ale to nie jest w gaźniku tylko chyba naciąga linke, i pewnie to w sumie jest od obrotów, moze mi ktos tu pomóc :) i potwierdzic.

Jeździlem na ubogiej mieszance (znaczy na wkręconej śrubce tak na pół obrotu odkręcona), pewnie cos kolo 50km, czy cos sie moglo stac w silniku??

A wracając do tematu, to po obcięciu tej plastikowej rurki z dekielka skuterek dostanie kopa na odkręconej bardziej manetcce i zwiekszy sie V max przy okazji :). Zajebista różnica. Daj znac po odblokowaniu jakie wrażenia :)

Mam nadzieję że dostanie kopa, jutro się za to wezmę to dam znać.

uciąłem ten plastikowy bolec do pół cm i wydaje mi się że jest poprawa, tylko mam pewien problem jak dodam szybko gazu na full to skuter na sekundę się zadławia, czym to może być spowodowane?

Powinna wystarczyć regulacja gaźnika, skoro się dławi mieszanka jest do regulacji.