Chce kupic uzywany skuter aby jezdzic do pracy 4km, Mam mozliowsc kupic Yamahe neos za 1000zl sprzedawaca nie powiedzial mi ktory to rocznik bo papiery zostawil na przegladzie dopiero jutro odbierze. Z tego co zauwazylem to licznik nie ma elektronicznego wyswietlacza obok wskazowki predkosciomierza. czyli moze byc najstarszy model na liczniku przejechane 43000km niby jezdzil nim starszy facet listonosz i 2 lata temu kapitalka podobno robiona. Wizualnie co zauwazylem to przednia opona peknieta w poprzek, lusterka tasma owiniete, odbarwione szkla, siedzenie lekko szyte z tylu i kleiona tylna lampa, brak plastikow z lewej i prawej strony obok silnika tych podluznych. Odaplic odpalil od kopa bez problemu. Czy warto wziasc ten skuter ? Nie znam sie bardzo ale czy to nie jest duzy przebieg znajomi mowia ze to yamaha trafilemtez na zipp quantum 2005 za 1300 zl przejechane 3500 i ten wygladal jak nowy prawie. Co sadzicie o tej yamasze
1. Co to za właściciel jak nie zna roku produkcji swojego pojazdu?
2. Starszy facet i listonosz.... Tjaaa... pewnie jeszcze kobieta, tylko do kościoła i tylko po autostradach ;-)
3. Kapitalka podobno robiona - no, tu może być prawda: "podobno robiona" :-)
4. Jak sam widziałeś, musisz w niego od startu zainwestować - opony. Poza tym miał szlif i licho wie co jeszcze skoro taki połamany, poklejony taśmami i brakuje mu plastików. Co z tego że Yamaha skoro pewnie okaże się złomem?
.
Dołóż troszkę i kup coś nowego ew. używane z pewnej ręki, anie kota w worku. Szkoda kasy, nerwów i...kasy.
Zdecydowanie bym się nie dotykał do takiego szrota... no chyba, że jesteś zapalonym majsterkowiczem... ;)))
Bałabym się, ale ja jestem z tych nazbyt ostroznych. sama chciałam z poczatku coś uzywanego a w efekcie kupiłam nowy i jestem super zadowolona :) Nie mówię, aby od razu kupować tylko nowy ale na pewno rozgladałabym się za czymś pewnym i na pierwsze oglądanie poszła z kimś kto się zna :)
żaden z nich. a jak wyglądać powinien 20sto letni skuter masz u mnie w galerii peugeota
MAcie racje raczej gra nie warta swieczki, Kolega mi poradzil ten skuter bo to z jego rodziny. Ale co z tego ze zarejestrowany na tego starszego pana i ze robiona kapiatalka silnika 6 lat temu jak przy tym przebiegu 40000 to rownie dobrze juz wymaga drugiej kapitalki po tym czasie. I co to za wlasciciel ktory nie wie ile lat ma jego skuter. Starszy pan sie pochwalil ze nowy skuter sobie juz kupil dlatego tego sprzedaje wiec pewnie przemyslal sprawe ze lepiej go sprzdac zamiast dokladac na kolejna kapitalke. `
Jeszcze mam pytanie czego szukac w kwocie do 1500. 2t czy 4t
szukaj sprawnego
Ewentualny remont 2t będzie trochę tańszy, ale 4t będzie z kolei nieco trwalszy...
Faktycznie, najważniejsze żeby był w dobrym stanie i najlepiej, żeby wcześniej przy nim nikt specjalnie nie grzebał...
peugeota ci opchnę za 1200:D
jaja se robie nikomu z forum zasad nr1