Czy ten zestaw da rade??

Bede kupowal części do swojego skutera (peugeot 50 AC) I powiedzcie czy się w nim sprawdza a jak nie to jakie inne.
-wario-multivar małossi
-sprzeglo-S6 race torque control
-tlumik-tecnigas next-r
I o ile moze wzrosnac v max jeśli wloze te czesc i go odblokuje. I czy cylinder seryjny co ma 20tys przebiegu wytrzyma tuning??

Wariator jest OK, sprzęgło podobnie, tłumik też da rade, a co do cylindra to 20k to już podejrzewam że nie ma takiej kompresji ale jak będziesz spokojnie jeździł to jeszcze wytrzyma.

Jak nie będziesz zmieniał cylindra na większy to ten setup jest dobry a jak będziesz planował 70 to tłumik może nie dać rady!

chłopie powiem ci tak zmień cyla ,wiem coś na ten temat ,nie ważne na jaki zmienisz ale aby
zmienić(oczywiście nie na gówno) ja w trekla włożyłem zx’a i multiwara ,po 20000 km teraz ma 22000 i chodzi gorzej niż roblokowana serja ,jedzie do 73km/h sprawdzane z GPS a na początku ciskał ciutkę ponad 90 , Peugeoty mają to do siebie że cyl trzeba wymienić po 20000 km

A co sadzisz o cylu airsal 50ccm albo jaka nie droga a dobra 50ccm polecasz. Ale taka zebym nie musial nic z walem kombinowac ani z simeringami.
Jaka kompresji powinien mieć? bo zaraz pojde zmierzyc czy ma odpowiednia.

Ale taka zebym nie musial nic z walem kombinowac ani z simeringami.

to pug, więc niestety łozyska i simmeringi też lepiej wymieniłeś :/

A nie myślałeś żeby kupić jakiś sport cylek?? np. malossi sport 70??

Hmm. na razie mam kase na te części. i jak cylinder się zajedzie to bede kupowal cylinder i wal tez. na razie mam na oku wal top racing STD i i cyl hand made 70ccm. A to sprzeglo tłumik i wario moga byc ?

przy sporcie nie musisz kupować wału. Wystarczą nowe lożyska. Za kase, za którą kupił byś wał lepiej wziąźć gaźnik :slight_smile:

Hehe… Orientowalem się i za te pieniadze co mnie te części wyjda to starczyloby mi na uzwany slniczek 100ccm AC z calym osprzetem w BDB stanie. Czy ten silnik wejdzie do speeda 50?

Silnik od speeda 100cc pasuje bez problemów.

Aha. a wiecie ile by speed poszedl z silnikiem seryjnym 100ccm rozblokowanym AC??

daniexx333, około 100km/h. Pozdro