izdebski .. kolego PRZECZYTAJ JESCZE RAZ I DOPIERO SIE UDZIELAJ .. GDZIE JA MU DORADZAM WM MOTOR? napsialem ze mam taki wariator i na razie jest OK. Wiec daruj sobie te bzdety.
to ty przeczytaj jeszcze raz, bo o tym, że poleca paski było skierowane do agentmb, a nie do ciebie, a ty potem zacząłeś wylatywać "jak się dba tak się ma"
no bo taka jest prawda.
a jak można dbać o wariator? Mam go odkręcać i chować pod poduszkę każdej nocy, czy może co godzinę polerować? Fakt jest taki, że zakłada się, i się jeździ normalnie. Jeden firmowy wytrzymuje normalnie, a drugie gówno "wm motor" będzie się ślizgało, klinowało, rolki będą się szybciej zużywać, o pasku z modeliny nie wspomnę.
Nie polecasz firmy WM MOTOR bo tobie sie pasek rozciagal. Moze trafiles na zly egzemplarz? jesli wariator sie zaklinowal to widocznie zle zalozony.
Skopiuje tutaj kilka wypowiedzi z forum Mielocha
"Ja nie fam tej firmie, kupiłem pierścienie tej firmy i sypnęły się po 70km normalnej jazdy niszcząc mi cylinder i tłok."
"noo właśnie wczoraj mi się rozwalił wariator ich tzn przeciw talerz:/ wszystkie ząbki objechały się ! masakra ledwo 500 km"
"mi sie rozleciał cyl wm po 250km przy przepisowym docieraniu, podobno zabezbieczenie poszło"
"kolega ma wariator wm motor i po przejechaniu ok 50 kilometrów widać ślady zużycia jak po większym przebiegu np. rolki wariatora były czerwone i już są czarne"
"Jedynie to sprzęgła są w miarę dobre Przeciw talerze pękają przy wariatorach, cylindry też nie najlepszej jakość zależy jak trafisz "
"mialem wm wario w chinskim skuterze to po 500km pokrzywil sie a talez sie połamał... ;/
Nie polecam"
"ja zdecydowanie odradzam"
"kupiłem zestaw sprężynek wm, czerwone są jak hebo zielone a reszta szkoda gadać."
"Nie polecam, badziewie, miałem cylinder i wariator, beznadzieja."
"mam obecnie cylek wm 70cc juz drugi, pierwszy ktory kupilem wytrzymal tydzien, moze z mojej winy, ale mial kopa że hej, jak high end takie przyspieszenie na serii, obroty takie łapał że szok, do 50km/h miał moze z 4 sekundy, ale ciągle tłok puchł aż się zatarł, z drugim jest odwrotnie, tłok nie puchnie ale osiągi są do d*** nie wiele lepsze niz seria ale czuc roznice w mocy
czyli jest jak sie trafi"
"zdecydowanie nie ;p"
"NIE KUPUJ TEGO !"
"Zależy jak się trafi... to jak loteria xD Miałem cylek 70cc ac za 120 kanałły nie dorobione tłok masakrycznej jakości sam cylinder co do jakości też nie był za dobry... Jednym słowem lipa v-max spadł...
Miałem 2 tłoki wm do 50cc i były (w sumie jeszcze są bo jeden zmieniłem razem z cylem który był na wyczerpaniu a w drugim wypadło zabezpieczenie sworznia)
Uszczelki lipa topią się. Mam motoforce i wcale się nie topią (uszczelki do lc)
Komplet linek gazu z rozdzielaczem do keewaya: rozdzielacz tandeta straszna a linki dobra jakość
Linka licznika zaje... Działa ponad 4tyś pomimo że w 1 miejscu jest ostro pancerz zagięty (linka od mniejszego skutera i jest za krótka)"
"Odradzam tą firmę. Kupuj wyłącznie markowe części."
Ja też nie polecam.
Zapodam jeszcze film, który znalazłem na YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=jpayjwbd_h4
\\\"Odradzam tą firmę. Kupuj wyłącznie markowe części.\\\" -Jak kogos nie stac to kupuje chińskie.
Widzisz kolego ja mam całkiem odmienne doświadczenia. Sporo wariatorów od WM Motor sprzedałem klienci sobie je chwalą. W swoim skuterze montuję części od tej firmy i jestem zadowolony. Cylinder z głowicą pracują świetnie, wał zdecydowanie lepszy niż seryjny (mam skuter Motobi Sowa).
Za to w cytatach jakie tu przedstawiłeś jest jeden poważny błąd. Produkty WM Motor są porównywane do Hebo, Dayco i innych z górnej półki. Tymczasem kosztują kilkakrotnie mniej. I jest oczywiste że jeśli porównasz Wariator WM Motor do Malossi, to okaże się słabszy, Podobnie z cylindrami, paskami i innymi częściami. Cena sporo mówi o produkcie i nie można porównywać produktu za 20zł z dziesięciokrotnie tańszym.
Wszyscy mi bardzo pomagacie ale będę chyba zmuszony kupić ten wariator z przeciw talerzem ponieważ nie mam środków żeby kupić nawet używane a seryjny wariator jest w paru miejscach popękany i nie chcę jezdzić z tym. Mam taki sam problem jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=jpayjwbd_h4 kręci się przeciw talerz i do tego jeszcze ten popękany wariator w paru miejscach.