Jestem posiadaczem CPI Popcorn 50cc, ale na zim? mam zamiar zmienić na 70cc i og?żem sport pro… Więc mam pytanie do WAS, opłaca się kupywałMalossi Gas Box ?
http://www.jednoslad.pl/shop/product_info.php?cPath=23&products_id=460&osCsid=8119fe76f54ad2d5aa83e57cfdc0c0fd
oto linki^^^ Liczł na odpowiedzi.
Op?aca się ale jak masz jakis porzadny tuning.
Op?aca się, jak masz 70cc, wtedy zmniejszy spalanie i poprawi dynamikę skutera.
Przy serii może wystąpiż tylko poprawa spalania (choć nie zawsze)
zalerzy jaki masz tuning skuta gas box w niektórych skutach pomaga lepeij a w niekturych gorzej trudno to oceni ale ogulnie jak chesz zażorzy 70ccm to kup tego gas boxa
Zażamują mnie takie wypowiedzi na temat gasbox'ów... Niby jakim cudem to ma zmniejszać spalanie...? Zadanie gasboxa to wyłapac nadmiar paliwa ze skrzyni korbowej i w odpowiednij momencie wstrzyknąć go pod ciśnieniem... Logicznie myślęc to NIE MOŻE zmniejszać spalania... -.-'Koks napisał:
wtedy zmniejszy spalanie
Teoretycznie gasbox ma zmniejszać spalanie i skuter ma lepiej reagowałna manetką gazu ale to tylko teoria.
Ja bym kupował, ale tylko Malossi. Inne mało dają :roll:
Gasbox nie może zmniejszać spalania, a jego zadanie to zupełnie coś innego... W sytuacjach gdy silnik potrzebuje większego podciśnienia tu z ratunkiem wkracza bohaterski gasbox, który swoją potęgą zwiększa podciśnienie w wężyku poprzez gwałtowne wstrzyknięcie paliwa do skrzyni korbowej.FLYP001 napisał:
Teoretycznie gasbox ma zmniejszać spalanie i skuter ma lepiej reagować na manetkę gazu ale to tylko teoria.
Nie wiem ja czytałem o gasboxach i wyczytałem to:http:http://jednoslad.pl/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=106&Itemid=35:arrow: czwarta i trzecia linijka od dołu.A więc gasbox zmniejsza spalanie tylko nie dużo.
Gas-box nie zmniejsza spalania sprawia jedynie że silnik przy każdych obrotach ma idealną mieszankę paliwo-powietrze i nie trzeba silnika tak długo kręci ponieważ przez idealną mieszankę ma większą moc i co za tym idzie wydaje się że spalanie się zmniejszyło.
Chodzi oto, że gazbox zapobiega nagłemu spadkowi podciśnienia…
a więc na dobrą sprawę gax box moze wyeliminowałpewne muły w skucie niewiem czym są u mnie spowodowane ale właśnie pomyslalem ze za mala dawka podcisnienia paliwa… jak myslicie?
On najbardziej dziala gdy odpuścimy i dodamy gazu. Bo gdy dodajemy gazu w przypadku gasboxa Malossi wytwarza się ciśnienie (zmniejsza się, coś jak strzykawka).
A skoro to jest tylko pusta puszka… to jakbym zrobić sam gaz box’a to bym chyba dużo gorzej nie miał? Mam cyl 60 z tuningu… opłaca się fatygować? ps. 4T
Do 4T nie ma sensu…
Nie warto kupowałw “puszkach” gas boxa z góry mówię xD Bo dużo czytałem i Malossi the best
Popieram.Malossi najelpszy.Red_Dragon napisał:
Nie warto kupowałw "puszkach" gas boxa z góry mówię xD Bo dużo czytałem i Malossi the best :D
czy do mojego skuta opyal się inwestowac w gasbox moj skut to keeway f-act tuning wario wydech sprzeglo malossi multivar + laser x_pro + malossi fly = i jeszcze jedno mam seryjny dzwon i ostatnio mi skut trochę gorzej chodzi bo na poczotku to caly cvzas od poczotku wkrecal się na 8000 obrotów od startu a teraz schodzi na poczotku z 8000 na 7500 co sei moglo stac dzwon sei spalil bo mam seryjny
[ Dodano: 2008-09-08, 14:47 ]
i czy jak założę gasboxa to cos da mi będzie lepiej reagowal na manetke ?
móglby mi ktoś zapodać fote jak ma zamontowany gasbox małossiłę czy ma był jak w instrukcji czyli przy pompce paliwowej czy moze jak najblizej gaźnika? czy lepiej dłułszy weżyk czy krótszy?? i jak go montowałczy musi byc w pionie czy poziomie??