Czy naprawdę warto inwestować w gas box?

Jestem posiadaczem CPI Popcorn 50cc, ale na zim? mam zamiar zmienić na 70cc i og?żem sport pro… Więc mam pytanie do WAS, opłaca się kupywałMalossi Gas Box ?
http://www.jednoslad.pl/shop/product_info.php?cPath=23&products_id=460&osCsid=8119fe76f54ad2d5aa83e57cfdc0c0fd
oto linki^^^ Liczł na odpowiedzi.

Op?aca się ale jak masz jakis porzadny tuning.

Op?aca się, jak masz 70cc, wtedy zmniejszy spalanie i poprawi dynamikę skutera.
Przy serii może wystąpiż tylko poprawa spalania (choć nie zawsze)

zalerzy jaki masz tuning skuta gas box w niektórych skutach pomaga lepeij a w niekturych gorzej trudno to oceni ale ogulnie jak chesz zażorzy 70ccm to kup tego gas boxa :smiley:

Koks napisał:

wtedy zmniejszy spalanie

Zażamują mnie takie wypowiedzi na temat gasbox'ów... Niby jakim cudem to ma zmniejszać spalanie...? Zadanie gasboxa to wyłapac nadmiar paliwa ze skrzyni korbowej i w odpowiednij momencie wstrzyknąć go pod ciśnieniem... Logicznie myślęc to NIE MOŻE zmniejszać spalania... -.-'

Teoretycznie gasbox ma zmniejszać spalanie i skuter ma lepiej reagowałna manetką gazu ale to tylko teoria.

Ja bym kupował, ale tylko Malossi. Inne mało dają :roll:

FLYP001 napisał:

Teoretycznie gasbox ma zmniejszać spalanie i skuter ma lepiej reagować na manetkę gazu ale to tylko teoria.

Gasbox nie może zmniejszać spalania, a jego zadanie to zupełnie coś innego... W sytuacjach gdy silnik potrzebuje większego podciśnienia tu z ratunkiem wkracza bohaterski gasbox, który swoją potęgą zwiększa podciśnienie w wężyku poprzez gwałtowne wstrzyknięcie paliwa do skrzyni korbowej.

Nie wiem ja czytałem o gasboxach i wyczytałem to:http:http://jednoslad.pl/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=106&Itemid=35:arrow: czwarta i trzecia linijka od dołu.A więc gasbox zmniejsza spalanie tylko nie dużo.

Gas-box nie zmniejsza spalania sprawia jedynie że silnik przy każdych obrotach ma idealną mieszankę paliwo-powietrze i nie trzeba silnika tak długo kręci ponieważ przez idealną mieszankę ma większą moc i co za tym idzie wydaje się że spalanie się zmniejszyło.

Chodzi oto, że gazbox zapobiega nagłemu spadkowi podciśnienia…

a więc na dobrą sprawę gax box moze wyeliminowałpewne muły w skucie niewiem czym są u mnie spowodowane ale właśnie pomyslalem ze za mala dawka podcisnienia paliwa… jak myslicie?

On najbardziej dziala gdy odpuścimy i dodamy gazu. Bo gdy dodajemy gazu w przypadku gasboxa Malossi wytwarza się ciśnienie (zmniejsza się, coś jak strzykawka).

A skoro to jest tylko pusta puszka… to jakbym zrobić sam gaz box’a to bym chyba dużo gorzej nie miał? Mam cyl 60 z tuningu… opłaca się fatygować? ps. 4T

Do 4T nie ma sensu…

Nie warto kupowałw “puszkach” gas boxa z góry mówię xD Bo dużo czytałem i Malossi the best :smiley:

Red_Dragon napisał:

Nie warto kupowałw "puszkach" gas boxa z góry mówię xD Bo dużo czytałem i Malossi the best :D

Popieram.Malossi najelpszy.

czy do mojego skuta opyal się inwestowac w gasbox moj skut to keeway f-act tuning wario wydech sprzeglo malossi multivar + laser x_pro + malossi fly = i jeszcze jedno mam seryjny dzwon i ostatnio mi skut trochę gorzej chodzi bo na poczotku to caly cvzas od poczotku wkrecal się na 8000 obrotów od startu a teraz schodzi na poczotku z 8000 na 7500 co sei moglo stac dzwon sei spalil bo mam seryjny

[ Dodano: 2008-09-08, 14:47 ]
i czy jak założę gasboxa to cos da mi będzie lepiej reagowal na manetke ?

móglby mi ktoś zapodać fote jak ma zamontowany gasbox małossiłę czy ma był jak w instrukcji czyli przy pompce paliwowej czy moze jak najblizej gaźnika? czy lepiej dłułszy weżyk czy krótszy?? i jak go montowałczy musi byc w pionie czy poziomie??