MMA!
chodzi o to chyba ze;
-jeździł bez filtru powietrza
-na drugi dzień nie mógł odpalić
-mechanik mu pokazał rysę na cylindrze i kazał mu wyczyścić silnik
-mechanik powiedział, że może założyć nowy cylinder na jego tylko odpowiedzialność
A jego pytanie brzmi czy musi rozbierać cały silnik :D
chyba jest taki jeden człowiek który wie o co chodzi arturo12342
Arturo - podobno jest wolny etat w W11 ;-) Podziwiam Cię chłopie za tą dedukcję :-)
Marek.
Jak byś nie wiedział, to na klawiaturze masz jeszcze klawisze z kropką, przecinkiem i myślnikiem. Używaj ich czasami... Wtedy na pewno grono ludzi, którzy Cię zrozumieją powiększy się i to bardzo ;-)
Oki.To jak pomożecie mi czy nie ?Bo juz sam nie wiem co mam zrobić .
???
A czemu mechanik jemu kazał wyczyścić silnik? Mechanik nie potrafił tego zrobić? Dziwny ten mechanik, jakiś taki....niedorobiony...
Właśnie ze mechanik ma to zrobić, tylko się pytam czy możne się to obejść bez rozkręcania całego silnika.Czy musi być rozkręcony?
Zapytaj tego mechanika. W końcu on znalazł problem i jak widać ma go usunąć. Czy to jest ważne, jak on to zrobi? A jeśli tak, to dlaczego. Najważniejsze, że usunie ten kamyczek :-)
Widzę Marku znaczną poprawę w Twojej pisowni. Masz u mnie dużego +
Czeba się uczyć. Człowiek się uczy całe życie,na swoich błędach .:)
To prawda. TRZEBA się zdać na fachowość mechanika, zapewne wie co robić. A to, czy rozbierze silnik, czy nie...to w gruncie rzeczy nieistotne jest... :-)
No,lepiej zrobić niż ma założyć nowy cylinder,i niech stanie sie to spowrotem.Tylko nie potrzebnie kasę wydawać.
sluchaiće trzy czeba bądcie wyimowaci ślnik z wachaca jerzeli hce wymienici cyljnder na więkrzy?
izdebski12 napisał:
sluchaiće trzy czeba bądcie wyimowaci ślnik z wachaca jerzeli hce wymienici cyljnder na więkrzy?
izbebski12 teraz kolej na ciebie byś nauczył się pisać posty bo w każdym twoim słowie jest byk jak diabli ,
co do wydobycia jakiegoś ciała obcego z silnika to są płukanki ale one nie dają gwarancji że faktycznie się tego pozbędziemy z silnika dlatego moim zdaniem najlepiej jest rozebrać silnik w drobny mak i wyczyścić - wtedy będziemy mieli pewność że już nic tam obcego i niepotrzebnego nie ma , sprawny mechanik potrafi to zrobić w 2-3 godziny - ( demontaż , rozbiórka , pucowanie , składanie , montaż i regulacja )
I następnym razem nie odpalaj bez filtra:) lepiej jest go rozebrać, może rzeczywiście coś tam jest i nie musi to być kamień wystarczy jak piasek się dostał do oleju. Założą ci nowy cylinder i po kilku kilometrach znowu się porysuje. Podwójna robota i większy wydatek. Lepiej zapłacić 300 zł niż 450 prawda :)