Czy mieszać liquid molly pół.syn.2t z zipp pol.syn 2t?

Witam.Mam romet 717 i leje do niego liquid molly racing 2t i czy jak zmieszam go z takim http://allegro.pl/dozownik-olej-zipp-2t-skuter-semi-synthetic-1l-i3978669565.html to nie będzie dymił albo na cylindrze nie pozostawi zabrudzeń po sobie?Prtzebieg 2k prawie.

czy on w ogóle jest dobry?

???

Mieszaj i jeździj. Nic się nie stanie.

A to dobry olej?Jeszcze tam są na pewno resztki orlenowskiego platinum :D

To olej taki sam jak Platinum, Castrol Actevo czy Mobil Extra. Ta sama specyfikacja. Ta sama baza olejowa.

ok dzięki :D za 30zł to myślę że warto.

Ja widziałem po 27 ale to niewielka różnica. Oleje tej klasy płacą się po 25 - 30 zł za litr.

A czy jak jakis olej ma więcej certyfikatów czy czegos tam (jaso asi iso) to czy będzie lepszy od tego co ma mniej?Czy to nie ma znaczenia.

Zdecydowana większosć olejów ma spełnione trzy normy. Tylko orlenowski czerwoniak i lotosowski podobny mają jedną, a łukoilowski żadnej. Ogólnie - jeśli opisane są normy API, ISO i JASO to wiemy z czym mamy do czynienia. Lepiej lać mineralny o najnizszych ale spełnionych trzech normach niż niby-półsyntetyk z Orleny (czerwony), który spełnia normy dwie.

Zresztą olej najlepiej jest dobierać do silnika. Najlepszy olej może nie zapewnić najlepszej pracy, bo zwyczajnie będzie za dobry i za rzadki.

Ja najlepiej wspominam Elf Moto 2 HP Eco. Cena 27 zł, a praca jak na syntetycznym (choć to półsyntetyk). Jak dla mnie lepszy od castrola ActEvo.

A jak najlepiej dobrać?Producent poleca ten liqui molly.Patrzylem na stronie ich i nawt olej ma 6 norm ale to syntetyk a mi syntetyka nie trzeba bo jedżę licznikowe 50-65

??

To zalej liqui molly półsyntetykiem, nie kombinuj tylko z olejami za kilkanaście złotych.

Normalny półsyntetyk po 25 - 30 zł za litr. I nie ma co kombinować. A marka to tylko umowa miedzy producentem skutera a producentem oleju.