Czy da sie zmienic głos skutera 4t

Chodzi mi o to żeby zmienić jakoś głos skutera z silnikem 4T…czy da się ?

załóż niedokładnie tłumik to ci będzie chodzić głownieej niż cross

zostaw samo kolanko :slight_smile: A tak poważnie kup przelotowy wydech :slight_smile: , i daj stożek przy wyższych pojemnościach dopiero to daje efekt… i obrotach przede wszystkim.

A jak kupie sam Stożek to coś zmieni ?

Tak i to duzo. Jak kupujesz stozek to i dysze wieksza o 10-15. Potem regulacja gaźnika i gites.

Ja mam taki filtr powietrza FILTR POWIETRZA Naprawdą fajny głos się z niego wydobywa :smiley:

to jest 4t więc wydech możesz mieć bylejaki, zespawaj kilka kawałków rury i git :smiley:

rozwierć wydech i załóż stożek.

Lucek92, A jak się nie wymieni dyszy na wiekszej to stanie się cos ?

Jeśli nie wymienisz dyszy, to będzie dostawać za dużo powietrza i możesz nawet zatrzeć silnik.

Wymieniając filtr na stożek, mieszanka dostają więcej powietrza niż wcześniej, dlatego wkładając większą dyszę wyrównuje się ilość powietrza z ilością benzyny. Nie zmieniając dyszy będzie zła mieszanka…

Aha!A czy ta dysza da się wymieniłeś samemu czy lepiej jechac do jakiegos mechanika ?

Aha!A czy ta dysza da się wymieniłeś samemu czy lepiej jechac do jakiegos mechanika ?

Zależy od twoich umiejętności i predyspozycji. W sumie stożek to tylko po dłwiżk w serii 4t się zakłada, a tyle z tym grzebaniny... Lepiej rozwierć już ten wydech i zostaw go w spokoju.