Witam.
Mam pytanie
Czy da się stuningowałskuter (49ccm3) tak żeby lepiej działać od skuterów 80 ccm3?
Bo np.
mój znajomy kupić sobie peugeota i ma wszystkie rzeczy pasujące do 49 ccm3 (tuningowałdo tej pojemności [stuningowałpraktycznie wszystko za kilka tysięcy zł] ) 4 i mu wyciąga 90 km/h po prostej.
z rolkami ani z sprzłgżem ( regulacją się nie bawić na vmax)
no i moje pytanie
czy da się stuningowałtak skuter 50 ccm3 że lepiej by lepsze przyspiesznie i vmax od np. wsk 125,mz 150, skuterów 80 ccm3 ?? (cylindra ani innych nie zmieniał powyżej 50 cm3 ) .
G?upie pytanie glupia odpowiedz. Nie da się.
A co ty chcesz zrobić z niego rakieteż??
Da się silnik 2T 50ccm doprowadziż do takiej formy, że zostawi w tyle prawie każdy 4T o pojemnosci 80ccm.
PC
NO to mi powiedz co bys zrobil tjunerze zeby seryjny 2T jechal 120??
Powiem więcej - nie potrzeba do tego tuningu. Seryjne silniki 50ccm niektórych skuterów peugeota i chyba yamahy mają fabrycznie ponad 10KM!! Z tego co pamietam na stronach jednoslad.pl przed liftingiem była tabela/zestawienie skuter/moc/cena.
PC
Nie ma silników Yamaha, jest minarelli montowany w yamaha. Peugeot na serii ma około 5KM. Jakby miał ponad 11 KM czyli jeszcze więcej KW to by nie posiadać homologacji na motorower.
G?upoty pizesz. A codo tematu te 80 4 suwy wcalenie sa takie szybkie i mocne wiec bez problemu
No pewnie ze się da…
Ale jak ten twoj kolega to cie w huja robi bo jak by daćpare tys zł na tyn to bym więcej szedł niz marne 90…
dajesz tluimik sportowy i wieksza dysze w gaźniku i regulacja i 90 x-max + mega speed i to wcale nie kosztuje pare tys zł.
Po max tunie to wiidzialem ze skutery ze 150 wyciagaja MHR-ki
kondziopl3, ale jego kolega, z tego co zrozumiałem ma 4t więc wiesz :roll:
skoro tak to tak :mrgreen:
to bym może wziąć tego yamahe skutera a moglibyscie jakieś fajne polecić? zależy mi tylko na przyspieszeniu i vmax np.
http://jednoslad.pl/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemid=33
Zapewne chodziło o Yamahe Aerox co nie zmienia faktu , że taka moc w seryjnym roxie to małynia
a coś lepszego od tej yamahy? tańszego i na 2 osoby (komfort bo na tej yamasze lipa w 2 osoby)
Dobry będzie rower xD. Cos lepszego to tylko Gilera Runner lub Piaggio NRG(power)
Ja z NRG w serii + tłumik sportowy wyciągaćem 90km/h tylko wariator się zepsuł ;p
a da rade 95-99 kg skuterami zrobić wheelie?
bo ja na swoim chińskim 50 ccm3 nie daje rady ;(
musisz mieć dobre przyśpieszenie z miejsca, tak żeby na koło stan??
a jeżeli na nim nie siędze tylko stoje i go wezme do góry rękami to wtedy się podnosi i jak probuje iż? to od razu zaraz spada
i jeszcze jedno piaggio nrg mc3 dobry jestą
dobry jest Piaggio NRG MC3. LC na gaźniku będzie idealny.
Nawet seryjnym, bardzo długim i dziwnie wyważonym DNA da się zrobić wheele. W przypadku skuterów ważniejsze od mocy są umiejątno?ci.