Czy da sie stuningować tak skuter 50 cm3 aby chodził lepie

Witam.
Mam pytanie
Czy da się stuningowałskuter (49ccm3) tak żeby lepiej działać od skuterów 80 ccm3?
Bo np.
mój znajomy kupić sobie peugeota i ma wszystkie rzeczy pasujące do 49 ccm3 (tuningowałdo tej pojemności [stuningowałpraktycznie wszystko za kilka tysięcy zł] ) 4 i mu wyciąga 90 km/h po prostej.

z rolkami ani z sprzłgżem ( regulacją się nie bawić na vmax)
no i moje pytanie

czy da się stuningowałtak skuter 50 ccm3 że lepiej by lepsze przyspiesznie i vmax od np. wsk 125,mz 150, skuterów 80 ccm3 ?? (cylindra ani innych nie zmieniał powyżej 50 cm3 ) .

G?upie pytanie glupia odpowiedz. Nie da się.
A co ty chcesz zrobić z niego rakieteż??

Da się silnik 2T 50ccm doprowadziż do takiej formy, że zostawi w tyle prawie każdy 4T o pojemnosci 80ccm.

PC

NO to mi powiedz co bys zrobil tjunerze zeby seryjny 2T jechal 120??

Powiem więcej - nie potrzeba do tego tuningu. Seryjne silniki 50ccm niektórych skuterów peugeota i chyba yamahy mają fabrycznie ponad 10KM!! Z tego co pamietam na stronach jednoslad.pl przed liftingiem była tabela/zestawienie skuter/moc/cena.

PC

Nie ma silników Yamaha, jest minarelli montowany w yamaha. Peugeot na serii ma około 5KM. Jakby miał ponad 11 KM czyli jeszcze więcej KW to by nie posiadać homologacji na motorower.

G?upoty pizesz. A codo tematu te 80 4 suwy wcalenie sa takie szybkie i mocne wiec bez problemu

No pewnie ze się da…
Ale jak ten twoj kolega to cie w huja robi bo jak by daćpare tys zł na tyn to bym więcej szedł niz marne 90…
dajesz tluimik sportowy i wieksza dysze w gaźniku i regulacja i 90 x-max + mega speed i to wcale nie kosztuje pare tys zł.

Po max tunie to wiidzialem ze skutery ze 150 wyciagaja MHR-ki

kondziopl3, ale jego kolega, z tego co zrozumiałem ma 4t więc wiesz :stuck_out_tongue: :roll:

skoro tak to tak :mrgreen:

to bym może wziąć tego yamahe skutera a moglibyscie jakieś fajne polecić? zależy mi tylko na przyspieszeniu i vmax np.

http://jednoslad.pl/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemid=33

Zapewne chodziło o Yamahe Aerox co nie zmienia faktu , że taka moc w seryjnym roxie to małynia

a coś lepszego od tej yamahy? tańszego i na 2 osoby (komfort bo na tej yamasze lipa w 2 osoby)

Dobry będzie rower xD. Cos lepszego to tylko Gilera Runner lub Piaggio NRG(power)

Ja z NRG w serii + tłumik sportowy wyciągaćem 90km/h tylko wariator się zepsuł ;p

a da rade 95-99 kg skuterami zrobić wheelie?
bo ja na swoim chińskim 50 ccm3 nie daje rady ;(

musisz mieć dobre przyśpieszenie z miejsca, tak żeby na koło stan??

a jeżeli na nim nie siędze tylko stoje i go wezme do góry rękami to wtedy się podnosi i jak probuje iż? to od razu zaraz spada

i jeszcze jedno piaggio nrg mc3 dobry jestą

dobry jest Piaggio NRG MC3. LC na gaźniku będzie idealny.

Nawet seryjnym, bardzo długim i dziwnie wyważonym DNA da się zrobić wheele. W przypadku skuterów ważniejsze od mocy są umiejątno?ci.