Czy będzie jakaś różnica?

No wraźnie, jak w temacie. Mam skuter Piaggio 2t i mam również problem - przy ruszaniu skuter nie zrywa się, tylko ze spokojem rusza, po czym wchodzi na obroty i nara :wink: Chcę założyć w sprzęgle sprężynki o poziom twardsze, ale nie wiem czy będzie różnica - ktoś pewnie kiedyś gdzieś zakładasz takie sprężyny i jak by mógł ten ktoś napisać czy była różnica po takiej zmianie :smiley: Z góry… …dziżki! PS.: Drogi Adminie, zanim przeniesiesz ten temat do innego działu zastanów się - przecież wymiana sprężynęk na tuningowe to w końcu tuning mechaniczny :lol:

Tak wymiana sprzezynek da lepszy start!

Jak wyżej kolega napisać da to lepszy start i będzie ruszać z wyższych obrotów. Przy seryjnym sprzęgle i ogólnie bez tuningu polecam założenie zielonych (polini) bo twardszych nie ma sensu.

Bo wiecie, jeden gość mi napisał, że założył zielone sprężyny i wg nie czuć różnicy.

Zalezy jakie jeśli top racing to nei dziwne bo ona maja taka twardosc jak seria mowie o zielonych!Lepiej dolozyc trochę i kupić hebo.

Hebo zielone też nie są wiele twardsze niż seryjne w sprzęgle. Ja bym zamontował niebieskie hebo do skutera seryjnego będą dobre.

Zamówiłem niebieskie Hebo. Dzięki koledzy za fatyg? :slight_smile: