Gdzie się znjaduje czujnik hamulców w keeway-u ?? Bo mi się samo świeci cały czas światło stopu, i mogę odpalić skuta bez wciskania hamulca z rozrusznika tak jakby mam cały czas wciśnięty hamulec (a tak nie jest ) … Jak mogę to zjawisko naprawić ??? Tylko nie pisać teksty typu np: sprawdź czy masz z tyłu przy kole nie zabardzo naciągniętą linke … tam wszystko jest ok .
PoZdRo.
Czujniki sa przy klamkach od hamulców
A co mogło się stać że skuter tak "szaleje " z tym stopem ??? Mi się wydaje że się czujnik zacioł …
mój kolega ma huragana i też tak ma i na moje to pąpka hamulcowa jest nie tak z nią coś bo jak weźmie hamulec ręką odciągnei to jest ok =)
No mi w huraganie jak kiedyś dałem koledze to klamką od przedniego hamulca o dzrewo zachaczył i się zacięło, może odciągnij klamkę.
Odginanie nic nie daje
Normalnie klamka chodzi jak powinnaż
Tylny tak a przednia jest znaczy przedni hamulec jest zapowietrzony i nie dziła
Na moje to czujnik do wymiany ;] jeżeli hamulce ok, nie są wciśnięte i odciąganie nic nie daje to raczej któryś z czujników.
Kurde , a gdzie ja teraz dostane taki czujnik na mielochu nie widziałem
Musiał byś wyjąć ten stary i zobaczyć jaki to musi być. Ja znalazłem takie coś http://www.allegro.pl/item731249264_czujnik_stopu_keeway_matrix_f_act_hurricane_focus.html
A po co kupować nowy? Wyjmij ten co jest i wyczyść. Jeżeli masz gdzieś sklep elektroniczny(ale nie jakiś Avans itp. tylko taki sklep z częściami!), to możesz tam kupić środek w spray’u do czyszczenia takich elementów lub jak się da, to rozmontuj go i rociągnij nieco sprężynę i złóż z powrotem
Dobra dzięki wszystkim za odp jak komuś jeszcze wpadnie coś do głowy niech pisze :lol: