Mam taki problem nie mogę znaleźć części do swojego skutera jakim jest chiński kinroad xt50qt-5 (nie pisać żebym zmieńił skuta bo nie zmieńie) mam napęd łańcóżkiem i wariator oraz sprzęgło ma kopiel olejową i tu jest moje pytanie czy nie zależy to czy pływa w oleju wariator jeżeli bym założył od innego skuta napędzanego paskiem ?? Proszę o odpowiedzi i linki do części jeśli ktoś zan strony z takowymi
Części do takiego skutera jedynie możesz dostać na www.skuterdoktor.pl
Cabretti napisał:
mam napęd łańcóżkiem i wariator oraz sprzęgło ma kopiel olejową i tu jest moje pytanie czy nie zależy to czy pływa w oleju wariator jeżeli bym założył od innego skuta napędzanego paskiem
Nie wiem czy w ogóle istnieje taki wehikuł jak napisałeś....
Jeśli to skuter to nie może być napędzany "łańcóżkiem" i wariator i sprzęgło nie mogą być w oleju...
A jeśli to skuter to części podejdą od CPI/ Keeway...
koks tak się składa ze skuter moze byc napędzany łąńcuchem ,bo miałem kiedyś owego hinola, tylko jest jedno małe ale… ja go sprzedałem kupiłem markowca
Koks napisał:
Nie wiem czy w ogóle istnieje taki wehikuł jak napisałeś....
Jeśli to skuter to nie może być napędzany "łańcóżkiem" i wariator i sprzęgło nie mogą być w oleju...
Skuter może być na łańcuch np. Peugeot SPEEDFIGHT
endriu napisał:
Skuter może być na łańcuch np. Peugeot SPEEDFIGHT
W tym momencie piszesz kompletne głupoty... Jeśli się nie znasz to nie wprowadzaj ludzi w błąd...
Jest tylko jeden firmowy skuter jaki znam na łańcuch- Derbi GP1
A jaka sytuacja jest w chinolach to nie wiem, bo co chwile wychodzi coś nowego.... (ale wątpie żeby zaczęli robić chińskie skutery napędzane łańcuchem)
Niech autor tematu najlepiej da fotkę swojego skutera i zobaczymy czy to na łańcuch czy tradycyjny napęd paskowy... Wtedy będzie wszystko wiadomo...
mówię wam miałem hinola z napędem łąńcuchowym, i az mechanik się zdziwił ze takie cos pordukują;p , i łatwo rozpoznać po tym że nie ma wybrzuszenia na dzwon (ja miałem wybrzuszenie ale to byla mała klapeczka która się sciągało i tam była pompka oleju
ale z tym speedem na łańcuch to mnie gość rozwalił
Jest tylko jeden firmowy skuter jaki znam na łańcuch- Derbi GP1
przyglądałeś się temu skuterówi ? On jest napędzany zwykłym silnikiem takim jak maja wszystki cpi,keeweye,yamahy etc. tylko żeby było ciekawiej zamiast koła dali zębatke, silnik cofnęli na środek ramy, koło umieścili na wahaczu i wszystko spieli łańcuchem -.- taki tylko szpan ze ma się łańcuchowca .... takie samo rozwiązanie zastosowane jest w quadach 50cc automatyczna przekładnia ;/
oto mój silniczek foty http://img232.imageshack.us/my.php?image=14022009008ac3.jpg
http://img25.imageshack.us/my.php?image=14022009009ln9.jpg
sory za jakość ale robione fonem
No po prostu napędzany jest łańcuchem zamiast paska i części pewnie są inaczej skonstruowane… a patrzałeś na skutercentrum.pl lub skuterdoktor.pl czy nie ma tam części do twojego bzykaż? Jeśli tam nie ma to masz problem :-/
PS. Co ty masz za wydech? :lol: tzn. Co on taki wielkiż
mam tecnigasa rs II z silenecerem od wydechu kingway bo stary pekł