Na początek kupiłbym Cylinder 90cc, gaźnik 24mm, i najtwardszą sprężynę centralną.
Biorąc pod uwagę że Kymco ma dużo lepsze części w serii dotarłbym ten cylinder i pojeździł do 1000km. I kupił dalej czyli napęd.
Co do tej podkładki z łożyskami i paru innych części to dałem tylko dla tego że napisałeś że cena nie gra roli ale można się obejść bez nie których rzecz.
Ja też nie robiłem całego skuter na raz bo bym musiał okraść bank :P
Podstawa to cylek z głowicą i gaźnik. Potem bym dokupił sprzęgło z dzwonem ponieważ seryjne szybciej się zużyje na takim cylku, chyba że nie będzie startu z pod świateł na pełnej manetce.
Potem bym kupił dobry wariator i konfigurował wszystko pod Siebie.
Na końcu do pełnego tuningu już tylko wydech. Wybrałem Leo bo jest najładniejszy i będzie pasował wizualnie do NewDinka :)
Na szczęście przebieg jest na tyle mały że można Sobie pozwolić na tuningowanie skutera na "raty" ponieważ podzespoły wytrzymają tylko po prostu przez pewien czas nie odczuje się pełnej mocy :)
Gdyby przyjąć pewną skalę od 1 do 10, to na ile wstawienie takiego kitu wraz z gaźnikiem i filtrem przyczyni się do poprawy osiągów ?
Jeden - rozumiem jako stan fabryczny, zaś dziesięć to maksymalny tuning.
Czytam na forach, że zmiana cylindra zawsze wiąże się ze zmianą ustawień wariatora i sprzęgła. Czy standardowe części nie będą "hamować" osiągów i czy jest taka opcja, że skuter będzie wręcz mułowaty ?
Ja bym ocenił na 7, 8 w porównaniu do seryjnego skutera. Potem Wariator i reszta części da tylko poprawę osiągów typu lepszy start i delikatnie prędkość maxymalną.
Nie ma opcji żeby skuter stał się mułowaty, poprostu będzie osiągał 70, 80 procent mocy, dopiero dodaniu wariatora sprzęgła itp osiągnie 100%.
Silnik 4T ma tą zaletę że najwięcej mocy daje cylinder. W silnikach 2T jest to rozłożone jeszcze na tłumik i resztę podzespołów.
O mułowatość przy wiekszym cylindrze właśnie chodzi o skutery silnikami 2T. Tam jak się założy większy cylinder a nie założy dobrego tłumika to może być gorzej niż na serii.
Widzę, że często tu bywasz i trzymasz rękę na pulsie. :) A napisz jeszcze, czy miałeś new dinka tak przerobionego, czy jakiś inny model.
I czy silnik po takim tuningu możesz jakkolwiek porównać do obecnego 175 cm w new dinku ? Interesują mnie też osiągi, ile można wycisnąć na prostej, jak jest ze startem spod świateł itd.
Ja mialem przerobionego chinczyka :) w nim seryjne byly tylko kartery, rama i plastiki.
Porownac sie nie da do 175cc ;) Zalezy kiedy i w jakich warunkach ale te 100km/h z groszami na prostej wyciagalem spokojnie, tylko niech kazdy wezmie pod uwage ze Moj chinczyk wazyl 98kg a Ja kolo 45kg :P Co do startu z pod swiatel to byl nie do pokonania :) bylem pierwszy bez krecenia manetka na full. Mialem okazje wziasc sie na swiatlach z chinska 125cc i bylem pierwszy :) a drugi przypadek to bralem sie z Yamaha Teos 125cc. i szlismy rowno do konca ;) Nawet wlasciciel Teosa byl w szoku :)
Maniek_smola... Piszesz że wychylałeś sie ponad 100 km/h. Powiedz czym mierzyłeś prędkość? ja wiem że skuter z kierowcą waży raptem 140kg i masa czyni cuda, ale na seryjnej przekładni 90km/h jest nie do przeskoczenia (z pomiarem GPS) z technicznego punktu widzenia. Więc pochwal się jaka miałeś przekładnie, bo jak będę miał kiedyś trochę czasu to bym cos pomajstrował, mam mały zapas mocy to może warto by go było wykorzystać a dokładnie chodzi mi o przekładnię która da mi 10km/h w porównaniu do serii.
Mi na seryjnych przelozeniach polecial 92km/h wedlug trzech GPS, Przelozenia mialem Naraku. Z tego co doszly do Mnie wiesci wyszly przelozenia TopRacing dluzsze od Naraku :) czyli powinno wiecej sie wyciagac. Przyznam szczerze ze najwiecej zabawy to dobranie odpowiednich rolek. Mi sie najlepiej jezdzilo na pomieszanych 7gr i 7.3gr. Ale prosze sie nie sugerowac poniewaz z doswiadczenia wiem ze w inne skutery z 90cc na pokladzie wolaly inne rolki a tuning ogolny byl bardzo zblizony do mojego.
Mi na seryjnych przelozeniach polecial 92km/h wedlug trzech GPS, Przelozenia mialem Naraku. Z tego co doszly do Mnie wiesci wyszly przelozenia TopRacing dluzsze od Naraku :) czyli powinno wiecej sie wyciagac. Przyznam szczerze ze najwiecej zabawy to dobranie odpowiednich rolek. Mi sie najlepiej jezdzilo na pomieszanych 7gr i 7.3gr. Ale prosze sie nie sugerowac poniewaz z doswiadczenia wiem ze w inne skutery z 90cc na pokladzie wolaly inne rolki a tuning ogolny byl bardzo zblizony do mojego.
Jak na 90cc, 90km/h nawet z dłuższym przełożeniem Naraku to dobry wynik. Mój seryjny People 150cc wyciągał max 90km/h z tym że skuter miał przebieg 33tyś i oryginalne rolki zdarte na maxa. Maniek, a jak z żywotnością takiego silnika z cyliem 90cc? Długo jeździsz/jeździłeś nim? ile nawinąłeś km?
Tak jak polecałeś będzie kit cylinder naraku 90 cm, do tego gaźnik keihin 24 mm i mocniejsza sprężyna centralna. Do gaźnika nie pasuje oryginalny filtr, ponieważ dolot ma średnicę 38 mm, a przy tuningowym gaźniku potrzeba 42 mm.
Na stronie RP polecają filtry stage 6, przy czym są strasznie drogie jak za trochę gąbki z poliuretanu, tak samo malossi. Może podpowiecie jaki filtr wybrać do tego zestawu ?
I co w końcu z tymi przełożeniami, trzeba je wymieniać, czy nie ?
@luk, podobno na racin-planet.pl można dokonywać zakupów w cenach hurtowych - konieczna rejestracja na firmę. Ja chyba też wejdę w Naraku 90 + gaźnik + filtr. Może jest jakaś opcja na wspólne zakupy?
Przyznam, że nie miałem jeszcze czasu zająć się tymi sprawami.
Przeczytałem, że oprócz naraku jeszcze firma TEC robi cylinder kit 90 cm i taki komplet kosztuje niecałe 600 zł. Ciekawe jak to się ma do naraku, bo cena jest znacznie niższa.
Na tym forum użytkownik AraS robi podobny tuning z 90 cm i gaźnikiem keihin. Niestety z problemami: http://www.skuterowo.com/forums/topic/regulacja-gaznika-pod-4t-90cc-keihin-24mm
Nie wiem czy dobrze kojarzę ale w którymś temacie pisałem o firmie TEC. Gdy pracowałem w serwisie robiłem dwa skutery na podzespołach TEC w tym jeden skuter typu Quantum. Jedynie gaźniki nie był TECa. Lecz zwykły chiński od 125cc. Części są bardzo dobrej jakości jak się na nie patrzy :) W tym skuterze typu Quantum silnik po totalnej rozbiórce i złożeniu na podzespołach TECa zapalił za pierwszym razem, co Mnie bardzo zszokowało ponieważ nie zawsze to pierwsze odpalanie jest tak dobre :) Po lekkim dostrojeniu gaźnika skuter sprawował się świetnie :) Potem miałem okazję gdy robiłem przegląd mu po 300km sprawdzić jego 100% moc i byłem w wielkim szoku co ten skuter potrafił po takim tuningu na tych częściach :)
Z tego co się dowiedziałem potem skuter sprawował się świetnie :) Jeździł w dalekie trasy po 200-300km w dwie osoby plus bagaże w sakwach w okolicach 80km/h a nie tak jak często ludzie jeżdżą w trasy po 60km/h.
Jeśli dobrze pamiętam to wyszło 1400zł wtedy temu Panu razem z robocizną, więc 1000zł wydał za same części :) a był zrobiony całkowicie od wału po cylek, głowica, gaźnik i cały napęd. Wszystko na podzespołach TECa, więc z pełnym sumieniem mogę polecić tą markę :)
Gugol jeśli chcesz zakładać cylek 90cc z zwykłym gaźnikiem to polecam większą dysze... do gaźnika 125cc zakłada się dysze 102#.