Witam szukam dobrego i dosyć mocnego cylindra klasy Racing
Zastanawiałem się nad stage6 Racing ale jest coś mocniejszego i w miarę żywotnego :)??
Czy przy wydechy Yasuni R (nie mówcie ze jest za słaby bo to wiem) i gaźniku 21 oraz tytm cylindrze mogę się spodziewać efektu “z gazu na koło”??
witam
Widzę że pan ma problem .
Jak to jest 2t to jak zrobisz taki tuning to ti spokojnie pójdzie na koło mój kolega ma też 2t i załorzył cylinder 70cm i idę mu na koło i leci 105km .
Opłaca się kupić te częsci co pan napisał
Przy dobrej regulacji przy zestawienie malossi sport 70 i yasuni R poleci ci z gazu na koło i v-max ok 100+/-
Do keewaya są od niedawna produkowane Hebo manston replica wiec zastanow się nad nim
powiedzcie mi jak to działa że powiedzmy cylinder 70ccm klasy racing jest mocniejszy od cylka 70cmm sport niby ta sam pojemność jak to działaż?
inne i większe kanały dolotowe i dużo większy kanał wydechowy. Inna konstrukcja, inaczej wykończony, mieszanka do komory spalania dostaje się łatwiej i w większych ilościach.
Większa kompresja.
SiWy, z tego co wiem to mogę każdy cylinder pod pasować od minarelli AC tylko muszę tłok zmienić albo dać łożysko redukcyjne, czyli brać tego stage??
No to powodzenia z łozyksiem regukcyjnym :lol: To lozysko nie wytrzymuje na sporcie a co dopiero na racingu :lol: Moim zdaniem s6 to gowniana firma, części sa slabej jakosci.
to jescze raz ja ,jaki cyl 70ccm polecacie ?? ale nie na moc a na zywotnosc,wiadmo zeby nie chodzil tak samo jak 50ccm ale który jest najzywotniejszy??
i jescze pytanko , co jest potrzebne do 70ccm
stozek
jakis mocniejszy wal
wieksza dysza
cos jescze??
a i bym zapomnial mam peugeota trekkera co zreszta widac po profilu
Żywotność to chyba malossi sport 70, na nim zrobisz najwięcej km bo można jeszcze zrobić 3 szlify ;p
Ja tam bez stożka na razie jeżdżę, tylko mam w seryjnym filtrze parę dziurek i większa dysza główna.
No ja bym wymienił na mocniejszy wał albo chociaż same łożyska wału i igiełkowe.
Ogólnie żeby cylinder dał z siebie wszystko na co go stać to trzeba wymienić cały silnik, taka jest prawda ;p