Witam mam pytanie ... w specyfikacji motoru znalazlem ze jest tam cylinder 56.0mm obszukalem sie duzo w internecie i znalazlem tylko 56.40 mm myslicie ze bedzie pasował ? Jezeli nie to moze ktos sie orientuje gdzie dostane 56.0mm z gory dzieki.
Siema . Rozkrecilem silnik i cylinder tłok i pierścienie są wporzadku natomiast w glowicy jest dziura bo widac ze ktos dziure na srube od rury wydechowej przewiercal i przewiercil na wylot az do zaworu... moze dlatego on tak dymi i po krótkiej jezdzie gaśnie i nie idzie go odpalic ? Dodam ze olej przepala w moment kopci na ciemny niebieski.. tu zdjecie głowicy zaraz wrzuce kilka innych fotek moze doradzicie co z tym zrobic... i nie wkurr*** sie o te numery ale oprucz tych co ostatnio napisalem innych nie widzialem...
nie mam pojęcia czym najgorsze ze znalazłem te częsci na jakiejs zagranicznej stronie ale nie oplaca sie nawet kupowac bo wyjdzie mi drozej niz za cały skuter ... a da rade wsadzic inna głowice o takim samym rozstawieniu szpilek i dokupic cylinder i tłok do tego czy to nie mozliwe zeby działało? jesli doj**balem z ta glowica to sie nie irytuj bo po prostu nie znam sie na silnikach dlatego szukam tu porad...