siema…ma problem mam piaggio typhoona i mam zalozone w nim wario polini speed cintrol i wydech leo tt…tak się zastanawialem na sprzedazą leo tt i kupnem lepszego wydeszku lub druga opcja kupić pod wydech leo tt cylinder polini sport 70ccm…i niewiem co się lepiej oplaci co więcej da mi na mocy i na v-maxie…a co do cylka czy ten cylinder nie będzie potrzebowal mocniejszego walu i innego gaźnika i czy na tym cylku leo tt darade?i jak byscie mogli powiedziec o ile by się zwiekszyl v-max po założęnniu cylka tak miećjwięcej …z góry dzieki POZDRO
Ja na Twoim miejscu brałbym wydech, bo TT to szit
Jakiś Tecnigas Next-R albo Laser X-Pro, no chyba że masz kasę na coś lepszego
a mógłbys moze powiedziec ile by jechal powymianie wydechu?jezeli teraz mi jedzie 70-80
To zależy jaki wydech i oczywiście od regulacji
cylinder moi kumple latają na 70 z leo TT i nie nażekają
ale jak kupie cylinder za 490 zl to do tego należy kupić jeszcze jakieś lozyska ok 150 zl…np jak bym wzioł tecni gasa lub leo ZX to miećjwięcej po dobrej regulacji ile by się zwiekszyl v-max
[ Dodano: 17-04-2009, 07:33 ]
to który wydech będzie najlepszy ;leovince ZX,laser x-pr.tecnigas next-r czy moze Yasuni…zalezy mi bardziej na poprawie v-maxu ale zeby terz nie stracil na przyspieszeniu mój skut…
mafia94 napisał:
to który wydech będzie najlepszy ;leovince ZX,laser x-pr.tecnigas next-r czy moze Yasuni.
1. Yasuni R (Z nie, bo to szajs)
2. Laser X-Pro
3. Ex aequo Tecnigas Next-R i Leo ZX
Taka moja lista on najlepszych do najgorszych (oczywiście z tego co podałeś) :-P
Ja raczej bym nie brał eRki na pierwsze miejsce, szybko rdzewieje… Wziąłbym coś w chromie, Laser Xpro albo Tecnigas Next-R. Po dobrej regulacji powinien Ci iść jakieś 90 conajmniej, a jeśli masz zdrowy silnik i nie zajechany to nawet i więcej.
A Yasuni Z nie jest taki zły, jego minusem jest to że rdzewieje a osiągi są konkretne. Mi na seryjnej maladze z Yasuni Z wyciągał 92km/h.
Też nie poleciłbym Ztki. Osobiście mam Next-Rke i muszę przyznać że jak na taką cenę to wydech daje niezły efekt.
Ale i tak najkorzystniejszym wyjściem moim zdaniem byłoby zostawić ten TT i kupić jakiś cilinder do tego najlepiej wał, bo seryjny może nie wytrzymać i fajny gaźnik.
W tedy poleci Ci już 90-100 jak nie więcej, tak myślę.
Lecz nigdy nic nie wiadomo bo każdy inny skuter to inna regulacja i inne efekty.
Pozdrawiam
DesiRe;)
szczegulnie zastanawiam się między wydechem tecnigas next-r albo laser x-pro…cylinder nie wchodzi w gre bo nie mam az tyle kasy…pozdro aha powiedzcie mi jeszcze który waszym zdaniem będzie lepszy laserek czy tecnigasą?
Wybieram Lasera Na 100% jest lepszy od Next-R’ki
Bierz najlepiej w chromie
a gdzie mogę dostac laserka… bo na allegro nie ma do mojego skutera!
Szukaj, nie od razu znajdziesz, może za parę dni ktoś wystawi taki wydech, szukaj po forach ( w giełdach). Na forum runnera chyba jest kolo który sprowadza z niemiec wydechy w miarę tanio, kumpel laserka właśnie od niego kupuje;) napisz do mnie na PW to podam Ci numer tego kolesia.
i zamykam;)