Witam. Mam 4 pytania 1. JAka jest różnica pomiędzy cylindrem 90 ccm a 80 ccm w skuterze 2. Czy konieczna jest wymiana tłoku przy wymianie cylindra? 3. Czym się różni chiński cylinder od firmowego? 4. I co mam czyścić w skuterze? Jakiś filtr?
1 Rożnica między cylindrem 90 cc a 80 jest taka ze 90 ma wieksza pojemność od 80 cc :D. 2 Tak konieczna jest wymiana tłoku… 3 Przede wszystkim cenę i profesjonalnym wykonaniem. 4 Nie zbyt rozumem te pytanie ;/ Tak owszem filtr powietrza w skuterze się czyści tak samo jak filtr paliwa…
a co mi grozi jeżeli nie wymienie tłoku
Musisz wymienić tłok, bo seryjny jest mniejszy i nie będzie pasować do tuningowego cylindra… To zresztą logiczne- większy cylinder- większy tłok.
Więc wszystko jasne… ZAMYKAM!!! Jakim prawem? Modem nie jesteś więc się nie wychylaj. Typhoon13 Aaaahahahahahaha mało się nie zsikałem po tym poście xD
Hahaha niemogę koles niema moderatora a chce zamykac :lol: :lol: :-D A co do tematu tlok musisz zmienić z firmowego cylindra wydobedziesz więcej mocy. czysci się filtr powietrza wymianie oleje. wymianie pasek i rolki to normalna eksploatacja skutera.danielo321 napisał:
Więc wszystko jasne... ZAMYKAM!!!!
a jeżeli tłok pasuje to muszę go zmieniał?
Jak ci qrwa może pasować tłok o rozmiarze powiecmy 47 do rozmiaru 67 ? Pomyśl ? A róznią się cylindry jakością wykonania, ilością kanałów oknem wydechu wszystkim prawie… Musisz zmienić wał jak kupujesz cylinder (Kit się kupuje z tłokiem i pierścieniami)
mam pytanko na prostej drodze vmax na 80 ccm 70 km /h to dużo?
Ja więcej mam w 50 ccm. To jest bardzo mało. Jak masz chińczyka to to sprzedaj. Hmm ale kto kupi ten badziew sprzedaj na złom. Jak się kupuje skutery to markowe moze i uzywane ale więcej pochodza niz nowe chinczyki.robinn1 napisał:
pasuje właśnie cylinder:) przejechałem na nim 500 km i jak na razie jest ok mam pytanko na prostej drodze vmax na 80 ccm 70 km /h to dużo?
Jak pasuje tlok do cylindra i vMax to 70km/h to ty nie masz wymienionego cylindra:P ktos z ciebie labędzia zrobić:D ja mam na 50cc vMax 75 do 80 z gorki:P :roll:
nie no gdzie tacy ludzie się rodzą :shock: ten se modem nagle się stał, ten chce tłok z 50cc wsadzić do CBR’ki (taka przenosnia :P) Jako, że na wszystkie punkty koledzy odpowiedzieli ja odpowiem na pkt 4: - W skuterze musisz wyczyścić… szybke z kasku :mrgreen: Pozdro dla normlanych
lol piastgliwice8 czyli ty siebie nie pozdrawiasz? a tak poważnie cylek został wymieniony niewiem na jaki, gość z serwisu mówił że wstawić 80 ccm chińszczyzne i tłok do niej pasował. A na pewno coś zostało wymienione bo ma odejście Tyle że v/max 70 km po 500 km przejechanych na tym cylinderku Jak będzie tak dalej to wymiecine na naraku 90 ccm z tłokiem myślę że wtedy powinen pojąć z 80 km/h jak myślicie albo wiecie co nie bede dawał do mechaników bo jak na moje oko to on wstawić 65 ccm3 najlepiej kupie naraku z tłokiem i sam zamontuje (gdzieś chyba jest jakaś instrukcja:) )
haha, dobrze, że dotarty :oops:robinn1 napisał:
Tyle że v/max 70 km po 500 km przejechanych na tym cylinderku
instrukcje dostajesz z cylindrem na płytce, a przy 90cc, nie będziesz musiał wymieniać wału, ani rozwiercać bloku silnikarobinn1 napisał:
gdzieś chyba jest jakaś instrukcja :)
hejka nic oprócz cylindra nie wymienione daje 85-90 km/h ale skut ten ma duzo się bo wkońcu wymiana cylka daje tylko moc a nie prędkość aha i ustawiaj tak skuterka zeby raczej nie chodzić na zbyt wysokich obrotkach bo go przegrzejesz tak z 7-6.5 tys wystarczy
[ Dodano: 2008-07-09, 11:13 ]
ja na orginalnych rzeczach z tym cylkiem tyle wycięgam