Siema,
Mam pytanko czy opłaca się robić jakikolwiek tuning bez zmiany CDI na sportowe(odblokowane) ??
Co lepiej kupić według Was: sprzęgło, wariator i pasek(kevlar)
czy najpierw cylinder 70ccm i sportowy wal korbowy(wzmocniony).
Z góry dzięki za odp.
Hmmm, na pewno pierwszym krokiem jest ściągnięcie blokady/blokad, gdyż to jest bardzo ważne. Szczególnie jak jest moduł blokowany, to obroty nie mogą sobie rosnąć:P
A co drugiego pytania, to moim zdaniem lepiej jest zacząć: Tłumik,Wario,Sprzegło.
Potem Wał,Cylek. I najlepiej wał mieć przed cylindrem, bo nie opłaca się ryzykować na seryjnym wale dawać cylindra bo to nigdy nic nie wiadomo i z reguły wał nie wytrzymuje.
Takie moje zdanie. Ja aktualnie czekam, bo jutro przychodzi mi właśnie tłumik i sprzęgło a za tydzień wario.
Pozdrawiam
DesiRe:P
No więc tak ja już przy skucie mam założony tłumik jest to tecnigas next r(wersja chrom).
Blokady wszystkie ściągnąłem i zostało mi tylko CDI tylko, że gdzieś wyczytałem, że jak się odblokuje CDI to będą większe obroty i wał może nie wytrzymać dlatego się zastanawiam nad CDI a jeden kolega mi mówił, że tuning bez zmiany CDI na odblokowane to nie opłaca się tuningu robić.
Myślałem nad warioPSC(polini speed copntrol na skuetcentrum.pl jest spacjalne dla TGB) potem sprzęgło RMS Racing Pro i pasek kevlar ariete.
I tak w sumie to nie wiem co zrobić :-?
Sprzęgło ci absolutnie nic do osiągów nie doda. Bierz cylinder !
A czy przxy cylku muszę zmieniać CDI na odblokowane?
Jaki polecalibyście wał i cylinder 70ccm(chodzi mi o km) bo nie wiem jaki kupić do wmiare przyztęponej ceny ;p .
Polecam Polini Sport70/Malossi Sport 70/MK HM 70. Wał S6 HPC.
Ogłonie to co podałeś JASIU226 to mi się dość bardzo podoba tylko jest jeden problem:kasa
.
Będe musiał sprzsedać dużo neonów żeby na to zarobić
.
Aaaa :lol: To ty jesteś od tych Neonów To zamiast S6 bierz Lektronis Racing.
Albo załóż zestaw: wydech, wario, sprzęgło :mrgreen:
Jednak wolałbym założyć tak: cylek, wał, wario, sprzęgło, pasek, gaźnik, filtr powietrza(stożek albo coś innego) i chyba tyle… Ale kasy bark wię pozostaje mi wario, sprzęgło pasek, albo cylinder i jak zarobie to wał ;p
Zacznij sobie Tłumik -> Wario -> Sprzęgło.
Tak najlepiej
A potem jak będzie więcej kasy to się baw w cylindry.
Tłumik już mam więc wedlug “teorii” DesiRe teraz przyszedł czas na wario i sprzęgło(i pasek kevlarowy ;p )
[ Dodano: 2008-11-20, 20:39 ]
a właśnie bym zapomniał ;p czy jeśli kupuje sprzęglo to muszę od razu kupić jakiś dzwon sprzęgła czy seryjny wystarczy? Sprzegło się nie przegrzeje?
Nie, dzwon sprzęgła nie jest pilny do wymiany.
Ja np. mam seryjny. Ale do sprzęgła dokup sobie twardą sprężynę centralną, a sprężynki powinni Ci dać(mi w przypadku Stage 6xa dali twarde)a jak nie to też pasuję kupić jakieś twarde aby fajnie to chodziło:)
kris93 napisał:
a właśnie bym zapomniał ;p czy jeśli kupuje sprzęglo to muszę od razu kupić jakiś dzwon sprzęgła czy seryjny wystarczy? Sprzegło się nie przegrzeje?
wszystko zależy od tego jakie sprzęgło chcesz kupić :))
MAm zamiar kupić sprzęgło RMS Racing Pro.
kup malossi fly jest trochę drozsze ale duzo lepsze
TYlko szkoda że nie ma go do TGB mAkros tec(silnik morini).
NA skutercentrum.pl widziałęm, że kosztujje ono od 300zł w góre
Aktualnie na tuning mam ok. 350zł i chciałęm za tą kase kupoić wario PSC sprzęglo RMS Racing pro i pasek kevlarowy ariete i za 350zł już kupiłbym to wszystko ale na malossi fly jakbym je kupił to chyba tylko je :-/ :shock: :-x bo kasy nie straczy… :-/ :-? :shock: :-x