Cylek czy inne części ??

Siemka ! Sprzedałem XBOXA i Telefon i mam aktualnie 700 zł na tuning Kymco Super 8. Mam pytanie. Czy lepiej kupić cylinder Cylinder 80cc [49 mm] Naraku Performance 4T NEW EDITION + założenie (600 zł razem) czy może wariator (Speed Control/Multivar) + sprzęgło(Stage6- RACING -139QMB) ? Co mi da więcej mocy w skuterze ?? Dzięki za odpowiedzi

Napewno nie kupuj cylka 80cm rozjebie ci tego chinola a do cylka trzeba odrazy tłumik wymieniac. Najlepiej kup tłumik sporta + sprzęgło np. Laser x-pro + Stage6

kondziopl3 napisał:

rozjebie ci tego chinol

EEEE wypraszam sobie ! Kymco to nie żaden chinol !!

kondziopl3 napisał:

a do cylka trzeba odrazy tłumik wymieniac.

Orientujesz się chłopie troszkę ? To 4t .......

kondziopl3 napisał:

80cm rozjebie ci tego chinola

nie rozjebie widzę że się nie orientujesz, ja bym najpierw zainwestował w cylinder, bo podobno podnosci moc 2.5 raza

Ja bym wsadzał do tego cylinder bo wydech w 4t to Ci da niewiele bez większego cylka. a sprzęgło od kiedy daje moc?;p

a da coś w ogóle nawet przy większym cylindrze? tłumik musi być taki, aby spaliny szybko odprowadzać (w 4t)

Tak czy siak w 4T to zawory regulują prace. Wiec nawet bez tłumika powinno byc to samo

wiesz, ten cylinder jest dość popularny… więc nie powinno być problemu, tylko należy pamiętać o większej dyszy gaźnika #90

Taki Cylek przy seryjnym wale… Hmm… Odradzam
Zażo?anie wario i sprzęgło będzie bezpieczniejsze lecz mniej efektywne

ehh, seryjny wałwytrzyma…, a wario i sprzęgło niewiele ci dadzą, bo co z tego, że lepiej wykorzystają moc oferowan? przez standardowy silnik, skoro jej jest za mało- cylinder to podstawa, moim zdaniem