Cylek 70cm na seryjnym gazniku i wale w CPI Popcorn. HELP

Chce zrobić maly remoncik mojemu CPI i przy okazji trochę podniesc moc. Dlatego zastanawiam się nad cylindrem 70cm,ale czy jakis się dobrze sprawdzi na seryjnym gaźniku , wale itdł Wiem ze można zwiekszyc dysze i jeśli to konieczne to wymienie(tylko podajcie dokladna nazwe :D). Czekam na porady i linki do cylkow w cenie do 400zl-max. Dzieki z gory Dodam ze jest to rok 2003 i srednica sworznia to 12mm. np. taki cylinder klick Co wy na takie rozwiazanie? jeśli macie jakieś inne pomysly to pisac :]

cylkow w cenie do 400zl-max.

Jeśli chcesz zostawić gaźnik i wał to tylko i wyłącznie klasa sport, ale sam cylinder niewiele Ci da, poza tym że będzie palił więcej i nieco większą moc. Jeśli nie wymienisz przynajmniej wydechu to prędkość niewiele wzrośnie, wiec lepiej uzbieraj kasę i kup "cały" zestaw. tzn. Cylek np. polini sport 70cc jakieś łożyska np. S6 teflon (chociaż w hurtowni łożysk dostaniesz identycznie łożyska tylko innej firmy niż S6 za dużo niższą cenę, a jakościowo będą identyczne :P ) Wydech Yasiek R albo Hebo New performer gaż?nik 17,5 Wariator np. malossi multivar sprzęgło np. delta clutch choć najlepiej polini EVO 2G :P ale ono kosztuje jakieś 300zł :P Dzwon S6 wing cooler no i dobra regulacja i masz około 10KM :) poprawcie mnie jeśli o czymś zapomniałem :P

wydech mam jakiejs smiećsznej firmy ale 10 km v-maxa mu doszlo i kupa frajdy z dzwieku. :d

karel17, sprawdź? jaki to wydech :stuck_out_tongue: bo może nie wykorzystywać całej mocy cylka. Pod 70cc sport najlepiej Yaśka R :slight_smile:

corey93 napisał:

karel17, sprawdź? jaki to wydech :P bo może nie wykorzystywać całej mocy cylka. Pod 70cc sport najlepiej Yaśka R :)

Dokładnie ;) Yasuni R lepiej się spisze od Hebo New Performer. Co do tematu : kup od razu cały zestaw bo tak to tylko pogorszysz sytuację.

a jak wiadomo yasuni R jest drogi to z tańszych polecam laser x-pro, kolanko szybko się przebarwia ale wydech jest bdb.

A ja jak bede bral 70ccm to wystarczy mi to co będzie: Tecnigas Next-r (jest) Speglo z dzwonem Stage6 (jest) Pasek jakis biedzie nowy Wario polini speed control 2003 będzie Wentivar Polini jest muszę jeszcze cos procz cylka, lozysk i regulacji dyszami wsadzac???

przydałby się gaźnik żeby wszystko ładnie zgrać. Na seryjnym to tak jak w jednym z tematów ktoś powiedział “hulajnogi będą Cię wyprzedzać” :stuck_out_tongue: jeśli nie masz kasy na gazior to wymień tylko dyszę na większą i zbieraj w tym czasie na gazior 17,5 :slight_smile:

no bez przesady z ta hulajnoga.

mam taki wydech, tylko ze niestety bez chromu http://motoallegro.pl/item442636631_moc_i_wyglad_tecnigas_chrom_50_mocy_i_look.html

weź? lepiej coś lepszego do cylka 70 :expressionless: Coś z tych wydechów co poprzednicy wymienili… Bo tecnigasy w prawdzie tanie ale i słabe :confused:

Bo tecnigasy w prawdzie tanie ale i słabe :/[/quote] A w ogóle miales doczynienia z tecnigasem bo sadzac po twojej wypowiedzi to raczej nie. Tecnigas przy cylu 70 kreci 9,1 km na pewno lepiej niz jakis leo vince.

Mój przy 70tce kręci ~11-12 tyś :stuck_out_tongue: rs70 Przy ~68km/h obroty z kosmosu ;/

Ale chyba te wymienione przez innych lepiej sprawdziłyby się w tej roli…

haha no przecież wiadono ze Rs jest do 70 no ale i na 50 daje rade. Ja zebym mial kase to i bylby rs w chromie.