Witam ostatnio zmontowałem swój slinik zamontowałem cylinder 70ccm polini sport przed tym jak kupiłem ten skuter też miał taki zestaw ale mam mały obawy bo podobno trzeba ustawić jakoś na dozownik czy to prawda i czy do tego cylka muszę montował stożek ?? odnośnie dysz to tez nie wiem czy mam je większe ale gdy daje gazu to skuter się nie dusi idzie ładnie więc nie wiem też czy gaźnik muszę wymieniać pomocy . Bo nie chce żeby mi się skuter zatarł
Z zasady 70cm wymiana dyszy na większą a najlepej cały gaźnik. Warto zwiększyc dozowanie oleju fabryczne 1: 50 ja leje 1:40 ale nie mam dozownika. Może lepiej nie ruszaj dozowniika tylko dolewa trochę oleju do baku
Też tak myślę ze lepiej korek do baku z paliwem dolewał. Jak nie wymienić na większa dysze czy gaźnik jest opcja zatarcia?
nie po co wymieniać dysze, nie ma takiej potrzeby no chyba ze chcesz jeszcze wieksza moc bo jak będzie więcej paliwa to bedize wieksza dysza…
Kolego większa dysza to lepsze smarowanie nie tylko moc. I nadal twierdze , że przy 70ce. Większa dysza to podstawa nie liczłc gaźnika. I nie inetereusje mnie że komuc chodzi na fabrycznej itp. Chcesz bezpiecznie, wykorzystac wieksza moc 70tki dysza to minimum. Ale skoro wczesniej siędział już tam Poliniak to koleś może założyć wieksza dysze
A kiedy się założy gaźnik 17,5mm zamiast seryjnego i wiekszej dyszy , przy cylindrze polini sport to dużo wzrosnie spalanie (gdzieś czytałem ze moze zmaleje czy to prawda ???)
Zmale? nie zmaleje zapomnij. Może wzrosnąc od 0,5 do 1,5
Myślę do swojego gaźnika zamontować większa dysze plus jakiś stożek i myślę ze by było ok nie?? ale jaki rozmiar tej dyszy??
Szczerze ja bym do seryjnego gaźnika stozek opuscię. Ale jak się uparłes to montuj. Nikt ci nie powie jaka dyze montujesz egulujesz gaźnik robisz test trase patrzysz na swiece. W teroii można powiedziec 5-10 jednostek w górę
Nie że się uparżem bo myślałem że to coś da ale jak nie muszę to po co go mam kupowałhhmm teraz muszę się zastanowiż jaką mam oryginaln? tą dysze