Cross enduro yamasaki kingway 50

witam mam pytanie co do obrotów silnika osiąga coś koło 10tysięcy obrotów od razu przy odpaleniu regulacja gaźnika mało pomaga. Silnik to lifan125 w ramie kingway yamasaki 50. Osobne pytanie to czemu silnik nie ładuje, może być od tego że akumulator leży bokiem a nie stoi? Bo jakby ładował to by lampy świeciły jak odpali moto. Pozdrawiam.

skoro jest to 125 z crossa to on nie będzie ładował akumulatora bo jego prądnica jedynie wytwarza iskrę.jeśli nie da się regulować gaźnika to pewnie jest zepsuty i radziłbym szybko coś z tym zrobić bo może ci się zatrzeć silnik.

silnik nie jest z crossa, ma magneto normalnie czy jak ta prądnica tam się nazywa. Ale chodzi o to że trzyma obroty normalnie. Przygazujesz i trzyma dlatego od razu go gaszę. Silnik jest od ala "scigacza" więc one są na miasto to ładowanie być musi, silnik jest taki sam jak w kingway yamasaki 50.

a ten silnik jest nowy czy używany? jeśli używany to może przeczyść gaźnik lub sprawdź czy czegoś tam nie brakuje

mam to w planach z tym gaźnikiem żeby go wyczyścić, przełożyłem silnik na oryginalny i ładowania nie ma , zastanawiam się czemu tak to dziwnie jest, a gaźnik wyczyszczę w środę lub jutro.

refresh

jeżeli będę aku ładować co dzień w domu to na ile w ciągu dnia on mi wytrzyma? z 8h? ale nie ciągłej jazdy.

odpowie mi ktos?

zalezy jak to masz wszystko podlaczone jezeli tylko pod stop i migacze ten akum to spokojnie przejezdzisz 7-8 h pod warunkiem ze swiatla masz z magneta i ten akum ok
jezeli chodzi o obroty to iglica nie weszla w gniazdo i max gaz wychodzi chyba ze krzywa i nie dochodzi do konca w gniezdzie
sprawdz jeszcze przepustnice czy nie zawiesza sie to moze byc tez przyczyna takich obrotow