Witam. Dzisiaj wymieniłem cylinder z 70 na 70, po czym jest głośniejszy i warczy jak jakiś harley... . Może przezto że nie ma uszczelki po między cylindrem a tłumikiem? Czy włożenie uczelki wyciszy ten nie miły głośny dźwięk ?. Do tego gdy postoi godzine wogóle nie chcę odpalić muszę kopać z 20minut by odpalił i nie wiem także przez co. Proszę o pomoc.
Wsadź uszczelkę pod kolanko wydechu i przestanie tak hałasować.
a Gdzie dokładnie się to znajduje ?
Pomiędzy cylindrem a wydechem. W miejscu gdzie przykręcasz kolanko do cylindra. Jeśli zdejmiesz wydech i popatrzysz od dołu na cylinder zobaczysz takie wgłębienie w cylindrze i tam właśnie wsadza się uszczelkę wydechu. Wymieniłeś cylek a nie wiesz gdzie się wsadza uszczelkę wydechu ?
Wiem, samo ''Pomiędzy cylindrem a wydechem.'' mi wystarczy, dzięki. Ale czy to pomoże w wyciszeniu ?. Doszedł jeszcze jeden problem, nie chce się odpalić po godzinie minionej od jazdy ... . Żeby odpalić musze bezposrednio wlać benzyne w miejsce świecy i po kilkunastu próbach kopaniu odpala. Nie wiem jaki to powód że nie chce odpalić? Proszę o pomoc.
tak to jest jezeli ktos sie nie zna a bierze sie za samodzielna wymiane cylindra..