Cpi - Oliver - Problem z odpalaniem

Od czasu zakupienia skutera co nastąpiło ok. 2 lata temu skuter chodzić normalnie, następnie po dotarciu został odblokowany częściami które dostarczył producent, po pierwszym przeglądzie w serwisie Peugeota skuter bardzo ciężko odpalać gdy był zimny, odpalanie polegało na tym, że przechylało się skuter w bok i przez rurkę wychodząca z silnika wylewało się paliwo. po kilkunastu próbach skuter odpalać(zajmowało to ok. 0,5h), więc po tym skuter zawieziony był do innego serwisu gdzie powiedzieli, że mieszanka była zła, wymienili pompę i przewód paliwowy oraz wyczyścili gaźnik. Lecz problem z odpalaniem powraca czy wiecie co może być przyczyną? Dodam, że od tego odpalania zepsuł się kickstarter… nie odbija.

Może się zawiesza pływak.

Ahh zapomniałem, że z pływakiem też coś robili chyba obniżyli czy coś…

Może to też był wina zaworu membranowego. Dla pewności sprawdź też: świece, przewód świecy, kompresje. A jeszcze jedno, jakie masz ssanie? automatyczne czy ręczne?

ssanie jest automatyczne

Nie skuter zły tylko serwis pizda i się przyznac nie potrafi ze Ci skuter spierdzielili. Wymienili pompe? Jak? pompe? Tam jest tylko pompka oleju, ktora na pewno nie mogla mieć wplywu na odpalanie. W/g mnie uszkodzone zostało przez magików z pierwszego serwisu ssanie. I tyle.

A wie ktoś może ile będzie kosztowała taka naprawa?

Zamontuj ręczne. Trzeba kupić adapter na ręczne z automatycznego.

SSanie automatyczne tak jak regis pisze, ~50zł ssanie powinno kosztować, najlepiej kupić gaźnik z ssaniem ręcznym… Wiem że jest to częsty problem w CPI że pada ssanie… A jak zabraknie benzyny też ponad 1h Kopania , sam to przeżyłem z qmplem na stacji ponad 1h kopalimy ^^ A jak próbujesz odpali to ssanie się nagrzewa taka czarna puszka na gaźniku ^^

SSanie automatyczne tak jak regis pisze, ~50zł ssanie powinno kosztować, najlepiej kupić gaźnik z ssaniem ręcznym...

Po co ma kupować cały gaźnik skoro można założyc adapter na ssanie ręczne?

No więc po podgrzaniu silnika suszarką do włosów i podlaniu ciepłym moczem http://img395.imageshack.us/my.php?image=cpikp5.jpg Zaznaczone na czerwono miejsce. Skuter odpali praktycznie bez problemu, więc co może był przyczyną ?

puszek12-9 napisał:

podlaniu ciepłym moczem

Fuujjj.......

puszek12-9 napisał:

Skuter odpali praktycznie bez problemu, więc co może był przyczyną ?

To oczywiste, że problem z gaźnikiem :P. Ssanie nie dziala. A spróbuj go odpali w ten sposób: - zdejmij filtr powietrza z gaźnika - ptrzykaj trochę gaźnik i w tedy spróbuj odpali :), jak odpali to zgaś go od razu żeby nic się nie dostało przez gaźnik jak nie ma filtra :P. A i jeszcze wyczyść filtr powietrza.

Ej no ja mam podobny problem. to mogę tylko suszarką czy muszę na to lać? :stuck_out_tongue:

Odkręcić filtr… tylko jaką Cpi jest zrobione tak, że ma filtr powietrza pod… podłogą, nie koło silnika, a żeby go odkręcić to muszę zdjąć boczny plastik na dol? i całą podłogę. Dodam jeszcze, że kiedyś z niewiadomych przyczyn przewód paliwowy zerwał się w połowie i został wymieniony na inny, trochę cieższy.

puszek12-9 napisał:

Cpi jest zrobione tak, że ma filtr powietrza pod... podłogą, nie koło silnika, a żeby go odkręcić to muszę zdjąć boczny plastik na dolę i całą podłogę.

A masz co innego do roboty :P?

puszek12-9 napisał:

trochę cięższy

To także może był przyczyną. Wymień na taki jaki był seryjnie.

Seryjnego nie zakupie, chcieli za niego w peuegocie 50 zł, no sorry ale to lekka przesada w innym seriwsie dali za darmo

Nie seryjny… zeby miał taką sama średnicę ;). Idź np. do sklepu zoologicznego i kup sobie jakiś tam kawałek rurki o odpowiedniej średnicy :P.

A może tylko mieszankę wyregulować???

Mam ten sam problem, i to jest ssanie na 100%. Moze wiecie gdzie kupić takie ssanie?