Witajcie drodzy użytkownicy, mam pewien problem, a nawet 2: 1. Mam skuter CPI oliver i jest on zablokowany jestem 100% pewien, bo z gorki nie jedzie więcej niż 55kmh. Sprawdziłem gaźnik i żadnego dystansu nie znalazłem na sprężynie, czyli tam chyb niema blokady, zawirowywacza spalin też niema, był odcięty i teraz chce sprawdzić na wariatorze czy jest blokada, ale niemogę sobie poradzić z tą śruba która go trzyma i tu mam jedno pytanie, czy da się poznać ten pierścień na wario bez odkręcania tej wielkiej śrubył czy jest on jakoś widoczny pod paskiem klinowym czy nieda się go zauważyć?? I czy w tym skuterze mogę był jeszcze gdzieś blokady?? 2. Nie dziala mi miernik paliwa. Sprawdziłem czujnik w baku, jest on szczelny, prąd do miernika w baku dochodzi, gdzie może był problem? pod licznikiem? co jeszcze sprawdźić? Z góry dziekują i proszę o szybkie odpowiedzi. P.S. mogę zrobić pare fotek i podrzucię na forum, ale musicie mi dać znać jakiej człci je zrobić.
Co do blokad to : 1. Piersien na wariu widac po zdjeciu paska 2. Zablokowany jest jeszcze moduł A co do licznika benzyny to mozliwe ze się plywak zawiecsil ale to w prawie kazdym sqcie się dzieje
czyli najlepiej byłoby jeszcze odkręcisz te śrubę i zdjąć pasek? Jestem jeszcze zielony w tych sprawach i to pytanie pewnie głupio zabrzmi… Co to jest moduł? wyjąłem pływak z baku i chodzić dobrze, wkręciłem spowrotem i dalej nic oto fotki mojego wario: [code:1:d9c97eb197]http://img369.imageshack.us/img369/9462/dsc00879mb3.jpg[/code:1:d9c97eb197] a tutaj ślady po pasku klinowym: [code:1:d9c97eb197]http://img257.imageshack.us/img257/1757/dsc00881ph9.jpg[/code:1:d9c97eb197] zdjęcia robione telefonem więc jakość nie jest najlepsza, ale czy widać po tym czy jest tutaj blokada czy nie?? bo niemogę sobie z tą śruby poradzić, a niechce czegoś uszkodzić… Prosze o odpowiedź
nie masz blokady na wariu jeśli z górki nie idzie więcej niż 55km/h to moduł 100% albo r?zowy kabelek albo tuningowany kup
sebo747 napisał:
nie masz blokady na wariu jeśli z górki nie idzie więcej niż 55km/h to moduł 100% albo r?zowy kabelek albo tuningowany kup
Jeśli się nie znasz to nie wypowiadaj się.
Z modułem nic nie zrobisz, tzn nie odblokujesz go bo się nie da (w tym skuterze). Ale z drugiej strony nie opłaca się kupowaćodblokowanego/ sportowego, bo twój skuter nie kręci takich obrotów, żeby odcinażo ci zapłon.
Blokady na wario nie masz, może wydech przepuszczać
weź jeszcze wyreguluj gaźnik i przeczy??.
I najlepiej jak był napisać z którego roku jest ten skuter i którym jesteś w?ażcicielem.
człowieku weź mi nie wmawiaj ze się nie znam bo można odblokował modół przeciając kabelek a co to za różnica czy kupi tuningowany czy jakis inny odblokowany jak odblokowany to jest tuningowy który puszcza dowolne obrody na jakie motor ma sięe wejść blokade masz jeszcze na kolanku trzeba wymieniłeś na odblokowywujace i dysze 10 wiekszą wstaw
Modułu w CPI/ Keeway się nie da odblokować!! Jestem tego pewien na 100%- rozmawiałem z moim mechanikiem/ elektrykiem Więc naprawdę, jeśli się nie znasz to nie pisz takich głupot!!! Myślisz, że to jest tak jak w 4T, że przetniesz różowy kabelek? :509: Zresztą spróbuj odblokować, to się przekonasz czy można. I proponują popracował trochę z słownikiem ortograficznym. A wracając do tematu: lepiej kupić za mały pieniądze używany moduł od roxa czy SR- tam są seryjnie odblokowane.
koks ma racje, do serii odblokowany modul nic praktycznie nie daje, wiec szkoda kasy na niego. Co do tematu, to blokady na wariu nie ma, przydalyby się za to lżejsze rolki. A blokada w gaźniku to dysza, nie zadna sprezyna ;p musisz po prostu dac wieksza dysze No i wyregulować gaźnik potem
Pozdro