cos nie trybi ;|

czesc kupiłem przed wakacjami taki zestawik
‘’ Sprzęgło Hebo Racing
Wariator Hebo Next Generation
Dzwon Stage6 Wing Coller "
Do tego mialem wczesniej zamontowany tłumik Laser X-pro i teraz cos nie trybi :confused: muli się ostro v-max to tylko 60 więcej nie pojdzie :confused: co się stalo ? pomozcie !:frowning: Skuter to aprilia gulliver 00r.

a regulowaće? to w jakiśsposób??

Regulowalem tyle ile się znam czyli rolki + sprężynki sprzłgla ale dalej nic ;/ naloze ciezsze rolki to tylko opoznia start tzn. ma duzo mocy na poczatku i ja nie wykorzystuje a pozniej wszystkoo dupa :confused:

spróbuj cięższe rolki włożyć

napsisalem ze jak w?oże cięższe to na starcie ma więcej mocy ale nie chce nic jechac :confused: czuć ze start dobry ale pozniej od razu muli wszystko :confused: a na lżejszych nie odczuwa się tego startu tylko plynnie idzie do 60 eh

z tego ci się orientuje do waria dostaje się tulejk? i podkładki które się wkłada przed przecie talerzem aby tulejk? przed?u?y?, regulowaće? taką
Jak dasz podk?adk? i tulejka będzie dłuższa to będzie miał lepszy start ale v-max gorszy, jak nie dasz ładnej podkładki to tulejka będzie krótsza i skuter na starcie będzie miał muła ale za to v-max będzie znacząco lepszy.

wsadł też lżejsze rolki, laser lubi obroty, wario zresztą też. wsadź rolki 4gram, te z zestawu jak będzie źle kup jakieś 3.5 i tak co 0.5 gram lżejsze.
A w gaźniku jaką masz dyszł?

Nie dostalem żadnej podkładki chyba że Ci chodzi o pierscien blokujący. Dawalem rolki 4.9 ale najlepiej byly się rozłozone na 3.5 i takie zostawilem i dalej v-max 60 :confused: co jest źle u mnie :expressionless: a dysze mam seryjną w gaźniku nic nie zmieśniałem bo nie umiem tam się bawic jeszcze :wink:

to musisz odblokowałfiltr powietrza i wsadzić dyszę 75 najlepiej.
Spr??yn? TopRacing +15, kumpel ma ją z tym wariem i dobrze jeździ.

jak to filtr odblokowany ? Chyba chodzi o Kruciec ?

wyciągnąć z filtra taką zw??k?.

u mnie zadnych zw?zekk nie ma tzn. jedna jest ale to wbudowane w plastik.

no na filtrze jest taki jakby komin wystający, pocięgnij za niego po prostu.