Witam was mam takie problem gdyż mam skuter Italjet Formula o to jego lekki tuning
Cylinder Malossi z głowicą niestety po szlifie nowy tłok Vertex
Sprzęgło Hebo R Racing + zielone sprężynki + czarna sprężyna centralna
Gaźnik 19 mm Arreche
Pasek napędowy Athena
Wydech EXHAUST GALASSETTI SYSTEMS
Rolki Top Racing 6,0g
Skuter jest po szlifie zrobiłem na nim juz około 350km i leci tylko 70(ale strasznie się muli ) tak jak w czesniej na kompresji 4,5 atmosfery a teraz jest 8,0 bo dzis sprawdzałem , dosłownie jest kaplica chińczyki mnie biorą , coś jest nie tak tylko co ? zastanawiałem czy nie dać tego tematu do regulacji ale tu jakaś usterka musi być , kumpel mówił mi ze jak zrobie to 1000 km to dopiero jeszcze raz sprawdzi się kompreche , chciałem kupić centralke czerwoną hebo +90 i sprężynki czerwone hebo ale są raczej za twarde nie wiem co robić , na wariatorze nic nie ma ?? Jedynie słaba iskra jest z rozrusznika kreci kreci ale nie zakreci a z kopa to z 1 zapali wiec w czym tu problem ?
mr.Jeremy, sprawdź moze ci się rolki zjechaly bo rolki top racing nie grzeszo jakoscio pasek oraz mozliwe ze regulacja gaźnika oraz napedu by się przydała
pasek jak nowy wygląda rolki nie maja nawet 100 km , gaźnik czyszczony kompresorem
ReKoRd, napisał regulacja gaźnika oraz napędu
a może coś konkretnie napisać ?
Konkretnie to jest podklejony temat o regulacjach, więc tam opisz swój problem.
ta pasek wygląda na dobry ale może być zły, ja miałem coś takiego że nie wiedziałem czemu mi skuter tak wolno jeździ, kupiłem nowy pasek mimo iż stary wyglądał dobrze, porównałem je niby ta sama długość, ale jak założylem nowy +15 do vmaxa, także tutaj może tkwić twój problem :))
mr.Jeremy, Już napisał w regulacjach więc ten temat jest zbędny:P
Wszystko jest na forum
co z tego , że napisałem jak nikt nie odpisuje:D a co do tego paska to za pasek dałem 110 zł i jak odpalałem swego itasia na otwartej przekładni pasek strasznie latał , nie wiem czy tak powinno być
Hehe Ja po prostu nie lubię tam pisać chodź sam napisałem i nic:P
Słuchaj uważnie !!! Nie jeździj na tym !!! To jest bardzo niebezpieczne !!!
Ja miałem tak u siebie i podczas jazdy pasek się zerwał i ten sznurek który zostaje wbija ci się w kolektor i blokuje tylne koło ! Ja od razu po szarpnięciu zdjąłem pokrywę i jakbym tak pojechał to za 20 m bym wylądował pod kołem samochodu a pasek mi się zerwał podczas jazdy po 20 km… Zrób tak jeżeli masz luźny talerz(wiatraczek, wentylator) to źle założyłeś podkładkę nie tą stroną i nie dociska i pasek nie jest napięty ! Musisz dokładnie sprawdźić co jest nie tak !
No tak ale jak luźny jak był pneumatem dokręcony , i tej podkładki nigdzie nie widzę
bo jak zdejmuje to coś od rozrusznika co widać na 2 zdjęciu i tak jest sruba co mocuje przeciw talerz odkrecam ją zdejmuje , wyciągam pasek i wariator i tyle żadnej tulejki podkładki
przecież na biegu jałowym pasek często tak lata i niby luźny jest -.-
Dodaj gazu i jak zacznie go wario wypychać to już nie będzie tak latał i będzie sztywny, tak ma być, też tak mam jeżdżę na pasku już 4tyśkm i nic się z nim nie dzieje.
[ Dodano: 23-07-2009, 09:45 ]
ps tuleje masz na wariu na tym kawałku metalu gdzie są ślizgi xd
[ Dodano: 23-07-2009, 09:45 ]
a rolki już kwadratowe chyba że źle widzę.
Ta podkładka jest taka nie płaska, tylko taka wypukła. Ona się znajduje pomiędzy zębatką startera nożnego a tą śrubą co dokręcasz wario. http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_325_810&products_id=3827&osCsid=401fb2fe0fb3b7a7b18766073b224128
rolki to zmieńiłem już i to dawno : , no i dalej mam problem z skutem
Mam też problem ze skuterem tuning taki jak w podpisię i v max tylko 85km/h licznikowe zmiana rolek nie pomaga daje lżejsze jeżdzi wolniej daje cięższe powyżej 6,5gr straszny zamuł do 40km/h potem idzie do 89max nie wiem co jeszcze zrobić wariator zmienić moze na inny podobno malossi daje większe v-maxy ?