co zrobić???

co zrobić, żeby skuter mielił na asfalcie tak jak te mam Aprilie sr http://pl.youtube.com/watch?v=Avr60_kuO0E&feature=related

Ten Jog na filmiku jest po tuningu klasy EVO, każde EVO mieli tak kołkiem :stuck_out_tongue:

Ależ to się wkręca!!! :mrgreen: Masakra! Ma Yaska C30, wieć na 100% EVO. Coś pięknego :stuck_out_tongue:

co zrobić?
Tuning najwyższej klasy czyli EVO - wątpie że Cie na to stać. raczej nie, tak jak większości z nas;p

Moj runn seryjny i tak kręci … :sunglasses:

w tym tkwi problem ze koszta nie zależą głównie od cześci …
raz to obrubka karterów oraz pełen porting
dwa to części
trzy a zarazem chyba najdroższe to szczegółowa regulacja

i skuter od razu ma 25km+

A czy ktoś zna koszta zrobienia skuta na EVO ? :wink:
Pytam z ciekawości …

Same części wychodzą około 6 tysiecy złotych, jeśli sprowadzasz je z DE, do tego jeszcze full porting, części potrzebne do regulacji itp, itd. więc wyjdzie cos koło 10-12 tysięcy za wszystko.

Ooo, niedrogo. Robie Evo :smiley:
Myśle ze temat do zamnknięcia

em porting czyli ?
szczerze to myślałem że drożej :stuck_out_tongue:

Rudyg napisał:

szczerze to myślałem że drożej :P

Do tego licz oleje najlepsze, paliwo, świece, tłoki, pierścionki... ;]

Do tego licz oleje najlepsze, paliwo, świece, tłoki, pierścionki... ;]

dokładnie.

tłok co 500-1000km, ale zależy od jazdy, niby można dojechać nawet do 2000, ale cylinder po dupie dostaje wtedy :/ świece tylko irydowe z tego co wiem, a one kosztują po 100zł za sztukę. Tłok jakieś 250zł. itp. itd. No i EVO nie jeździ się na codzień tylko w niedzielę :P i jeśli pojęcia o regulacji nie masz, to nawet nie próbuj z EVO, to wyższa szkoła jazdy i nie każdy to potrafi ogarnąć.

[ Dodano: 2008-10-17, 22:25 ]
a porting to dopasowywanie kanału wydechowego pod tłumik, itp, itd. Przy EVO jest też potrzebna przeróbka karterów i trochę dupereli. Najlepiej zrobi Ci to Remik, albo Pietras bodajże. ale tego drugiego pewien nie jestem, bo na s.com juz dawno nie zaglądałem :P no i omnix jeszcze chyba robił porting

żeby tak mielić na asfalcie może nie tak ale trochę podobnie wystarczy że włożysz twardą sprężynę i twardsze sprężynki, nie wiem jak to na serii ale tylko z wydechem idzie

no tylko z jazdy będziesz miał mnieszy V :stuck_out_tongue_winking_eye:
aha … spoko pytałem tylko ile kosztować będzie i porting co to jest :wink: a nie chce tego robić :stuck_out_tongue:

dzięki :slight_smile:

trochę to kosztuje :stuck_out_tongue: może w dalekiej przyszłości coś takiego zrobie (w co wątpie :stuck_out_tongue: )