co zrobić, żeby skuter mielił na asfalcie tak jak te mam Aprilie sr http://pl.youtube.com/watch?v=Avr60_kuO0E&feature=related
Ten Jog na filmiku jest po tuningu klasy EVO, każde EVO mieli tak kołkiem
Ależ to się wkręca!!! :mrgreen: Masakra! Ma Yaska C30, wieć na 100% EVO. Coś pięknego
co zrobić?
Tuning najwyższej klasy czyli EVO - wątpie że Cie na to stać. raczej nie, tak jak większości z nas;p
Moj runn seryjny i tak kręci …
w tym tkwi problem ze koszta nie zależą głównie od cześci …
raz to obrubka karterów oraz pełen porting
dwa to części
trzy a zarazem chyba najdroższe to szczegółowa regulacja
i skuter od razu ma 25km+
A czy ktoś zna koszta zrobienia skuta na EVO ?
Pytam z ciekawości …
Same części wychodzą około 6 tysiecy złotych, jeśli sprowadzasz je z DE, do tego jeszcze full porting, części potrzebne do regulacji itp, itd. więc wyjdzie cos koło 10-12 tysięcy za wszystko.
Ooo, niedrogo. Robie Evo
Myśle ze temat do zamnknięcia
em porting czyli ?
szczerze to myślałem że drożej
Do tego licz oleje najlepsze, paliwo, świece, tłoki, pierścionki... ;]Rudyg napisał:
szczerze to myślałem że drożej :P
Do tego licz oleje najlepsze, paliwo, świece, tłoki, pierścionki... ;]
dokładnie.
tłok co 500-1000km, ale zależy od jazdy, niby można dojechać nawet do 2000, ale cylinder po dupie dostaje wtedy :/ świece tylko irydowe z tego co wiem, a one kosztują po 100zł za sztukę. Tłok jakieś 250zł. itp. itd. No i EVO nie jeździ się na codzień tylko w niedzielę :P i jeśli pojęcia o regulacji nie masz, to nawet nie próbuj z EVO, to wyższa szkoła jazdy i nie każdy to potrafi ogarnąć.
[ Dodano: 2008-10-17, 22:25 ]
a porting to dopasowywanie kanału wydechowego pod tłumik, itp, itd. Przy EVO jest też potrzebna przeróbka karterów i trochę dupereli. Najlepiej zrobi Ci to Remik, albo Pietras bodajże. ale tego drugiego pewien nie jestem, bo na s.com juz dawno nie zaglądałem :P no i omnix jeszcze chyba robił porting
żeby tak mielić na asfalcie może nie tak ale trochę podobnie wystarczy że włożysz twardą sprężynę i twardsze sprężynki, nie wiem jak to na serii ale tylko z wydechem idzie
no tylko z jazdy będziesz miał mnieszy V
aha … spoko pytałem tylko ile kosztować będzie i porting co to jest a nie chce tego robić
dzięki
trochę to kosztuje może w dalekiej przyszłości coś takiego zrobie (w co wątpie )